• El període de la subhasta s’allargarà fins el dilluns 4 de maig a través del portal de venda per internet eBay.
  • FGC preservarà l’altra caixa del funicular com a material històric i estarà exposada al museu del cremallera a l’estació de Monistrol Vila.
  • La modernització del funicular permetrà millorar les condicions de confort dels clients i augmentar-ne la capacitat.
  • Amb motiu de la renovació del funicular de Sant Joan, entre el 4 i el 29 de maig restarà fora de servei.
Funicular de Sant Joan
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya impulsa de nou una campanya per subhastar part del seu material ferroviari per internet amb motiu de la substitució dels cotxes del funicular de Sant Joan de Montserrat. D’aquesta manera, una de les dues caixes que fins ara han donat servei al funicular de Sant Joan pot ser adquirida a través del portal d’internet eBay i l’altra serà conservada com a material històric i exposada al museu que hi ha a l’estació de Monistrol Vila.
 
Aquesta subhasta és conseqüència de la renovació del material mòbil del funicular de Sant Joan que permetrà augmentar-ne la capacitat de transport i fer-lo més confortable per als clients. Aquests treballs de millora comportaran que entre el 4 i el 29 de maig, ambdós inclosos, el funicular resti fora de servei.
 
El funicular de Sant Joan es va inaugurar l’any 1918 per comunicar la part exterior del monestir amb l’ermita de Sant Joan ubicada a la part alta del massís. Ràpidament el funicular es va convertir en un mitjà de transport molt popular, per això l’any 1926 es va decidir fer una primera remodelació per augmentar-ne la capacitat. Més tard, el 1997, el funicular es va sotmetre a un ampli procés de modernització.
 
Tenint en compte l’afluència actual de visitants a Montserrat, en el cas del funicular de Sant Joan amb 341.000 viatgers i amb més de 20.000 quilòmetres recorreguts l’any 2014, és convenient renovar aquest material per millorar el servei i el confort que s’ofereix al clients.
Venda i subhasta per eBay

L’octubre de l’any 2014, amb motiu de la substitució de les unitats de tren de la sèrie 111 per les noves unitats de les sèries 113 i 114 que actualment circulen per la línia Barcelona-Vallès, FGC va decidir impulsar una iniciativa pionera en l’àmbit estatal de venda i subhasta de part del seu material ferroviari per internet. La campanya va tenir una gran acollida tant entre els clients de Ferrocarrils com entre els aficionats del món ferroviari, possibilitant que disposessin a casa de tots aquells elements que durant anys havien format part dels seus viatges en tren.
 
Amb aquest mateix esperit, FGC incorpora  una de les caixes del funicular de Sant Joan als elements disponibles a eBay. L’enllaç per accedir al web on consultar els diferents elements que FGC ofereix a través d’eBay és: http://www.ebay.es/usr/fgc_ferrocarrils.

1  

Imatges

Funicular de Sant Joan

Funicular de Sant Joan 997

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 229