El Govern impulsa la creació de la Càtedra Abel Martínez Oliva a la Universitat de Lleida
 
  • La càtedra es crea en reconeixement a Abel Martínez, docent que va morir per l’agressió d’un menor en un centre educatiu de Barcelona
 
  • L’objectiu és potenciar la recerca i la formació en l’àmbit de l’educació i l’adolescència
 
El Govern ha acordat donar impuls a la creació de la Càtedra Abel Martínez Oliva, adscrita a la Universitat de Lleida (UdL), que tractarà sobre l’educació i l’adolescència. Amb aquest acord, els departaments d’Economia i Coneixement, d’Ensenyament i de Salut, col·laboraran amb la Universitat de Lleida per potenciar la recerca i la formació en aquest àmbit. La decisió s’ha pres arran dels fets succeïts la setmana passada i per tal de mantenir viva la memòria del mestre difunt.
 
Abel Martínez va néixer a Lleida l’any 1979 i des de l’any 2008 va exercir com a docent en diferents centres educatius d’arreu de Catalunya. Martínez va morir per l’agressió d’un menor el passat 20 d’abril en un institut de Barcelona.
 
La Càtedra Abel Martínez Oliva permetrà, entre d’altres qüestions, establir línies de treball conjuntes per estudiar el paper i el comportament de l’adolescència dins del sistema educatiu, coordinar projectes d’investigació o bé oferir seminaris, conferències o jornades. Serà un espai de reflexió i anàlisi interdisciplinària sobre l’educació i l’adolescència.