• El balanç i les novetats de Protecció Civil s’han presentat en una jornada adreçada a tècnics de Protecció Civil municipals, comarcals i de la Generalitat
  • La d’avui ha estat la tercera sessió d’aquestes característiques que es fan per informar de les accions dutes a terme i per millorar el flux comunicatiu entre els serveis de protecció civil locals i de la Generalitat 
 
Protecció Civil de la Generalitat ha organitzat aquest matí al Departament d’Interior una sessió informativa destinada a tècnics de protecció civil municipals i comarcals, i en la qual també hi han assistit membres de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) per donar-los a conèixer el balanç d’activitat del 2014 i del primer trimestre del 2015 i les novetats de la DGPC. 
 
La jornada ha estat inaugurada pel director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, acompanyat pel subdirector general de Coordinació i Gestió d'Emergències, Sergio Delgado i pel subdirector general de Programes en Protecció Civil, Jaume Guamis.
 
A la sessió hi han assistit una quarantena de representants de 33 ajuntaments: Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Castelldefels, Caldes de Montbui, Castellbisbal, Rubí, Gavà, Igualada, Girona, Sant Cugat del Vallès, El Papiol, Corbera de Llobregat, Sant Joan Despí, Barberà del Vallès, Cambrils, Olesa de Montserrat, La Seu d’Urgell, Badalona, Altafulla, Sant Andreu de la Barca, Castellar del Vallès, Alcarràs, Figueres, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Subirats, Viladecans, Calafell, El Vendrell, Terrassa, Montornès del Vallès, Olot i Premià de Mar. També hi han participat els membres de 3 consells comarcals (Noguera, Segarra i Solsonès) i representants d’altres institucions i organismes com els Bombers de Barcelona i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
 
La d’avui ha estat la tercera sessió de treball amb els tècnics locals de protecció civil a Catalunya des que es van instaurar a finals del 2013. L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer als tècnics locals de protecció civil les activitats i les novetats en matèria de protecció civil. Aquestes sessions també serveixen per millorar el flux comunicatiu entre els tècnics de Protecció Civil de les diferents administracions i especialment de la Generalitat amb el món local per millorar la gestió del risc i les emergències.
 
En l’àmbit operatiu, a la jornada s’ha fet balanç de l’activitat al 2014 i també s’han detallat les actuacions operatives de Protecció Civil de la Generalitat en les emergències més rellevants dels últims mesos: la ventada del 9 desembre 2014, la nevada de 4 de febrer 2015, l’accident químic a Igualada el 12 de febrer de 2015, les inundacions de l’Ebre a principis de març del 2015 i l'accident aeri del vol amb origen a Barcelona de la companyia Germanwings als Alps francesos el 24 de març de 2015. 
 
A la sessió també s’ha informat de les accions de millora previstes en la gestió d'emergències arran de l'anàlisi de les necessitats detectades en aquestes situacions més recents.
 
Finalment, en l'àmbit operatiu, s'han repassat les accions i  novetats en quant als voluntaris de protecció civil, destacant la publicació de la nota informativa que concreta les funcions que poden desenvolupar.
 
Quant al balanç en l’àmbit de Programes en Protecció Civil s’ha informat de les novetats legislatives que simplifiquen la tramitació de la planificació municipal, així com el reglament que clarifica les actuacions dels voluntaris de protecció civil municipals en casos d’emergència. A més, s’ha fet un repàs al calendari de simulacres i les campanyes informatives i de sensibilització que es duen a terme des de la DGPC.
 

1  

Imatges

Jornada balanç i novetats Protecció Civil Generalitat

Jornada balanç i novetats Protecció Civil Generalitat 1533