L’autor, Ricard Estrada, “és un bon coneixedor i estudiós del món forestal català, tant pels càrrecs que ha ocupat, com per les publicacions que ha editat al llarg dels anys”, ha explicat el titular d’Agricultura
DAAM
El conseller Pelegrí amb l'autor del llibre, Ricard Estrada, i l'editor i president del Patronat de la Fundació Ars, Manuel Costa presentant la publicaió
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presentat aquesta tarda a la sala d’actes del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya,  la publicació El bosc, patrimoni col·lectiu i privat. La política forestal de la Generalitat republicana (1931-1939), de Ricard Estrada, editat per la Fundació Ars dins de la Biblioteca Quadern.
 
El conseller ha reconegut l’autor com “un bon coneixedor i estudiós del món forestal català, tant pels càrrecs que ha ocupat, com per les publicacions que ha editat al llarg dels anys. En aquest llibre, que recull un període poc estudiat des del punt de vista forestal, hi trobem alguns temes curiosos i coincidències amb l'època actual pel que fa a prioritats i temes d'interès”.
 
En el seu discurs de presentació Pelegrí també ha destacat la feina realitzada “per una administració amb pocs mitjans, que va saber construir un model innovador i modern de política forestal, en uns moments com els actuals, quan també l'economia estava en dificultats. Com es resumeix en el pròleg de la publicació, a càrrec de Jordi Peix, la Generalitat republicana es va trobar amb una gran diversitat de situacions: gran part de les zones forestals eren destinades a pastures, les del sud de Catalunya eren resultat de la repoblació de vinyes abandonades per la fil·loxera i poc aprofitables. Però prop de les zones urbanes encara quedaven, especialment en les obagues, alzines i roures destinats al carboneig; als Pirineus encara hi havia boscos ben gestionats, i a la zona de Girona les sureres representaven una font d'ingressos  necessaris per al desenvolupament.”
                                                                                                                                               
Finalment, ha acabat felicitant l'autor, Ricard Estrada, “per la seva tasca de recollida d'informació i d'estudi d'una època de la qual no teníem gaire informació des del punt de vista forestal, i a l'editor i president del Patronat de la Fundació Ars, Manuel Costa Fernández, per creure en el projecte i fer possible que aquest treball de recerca pugui sortir a la llum”.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.