Agència Catalana de l'Aigua

Susqueda

El embassaments del sistema Ter-Llobregat reserven prop de 320 hm3 d'aigua per a satisfer les demandes durant els propers 6 mesos

query_builder   29 abril 2015 10:59

event_note Nota de premsa

El embassaments del sistema Ter-Llobregat reserven prop de 320 hm3 d'aigua per a satisfer les demandes durant els propers 6 mesos

 
  • Així s’ha acordat en la comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat que s’ha celebrat aquest dimarts
 
  • Es destinaran uns 170 hm3 per a l’abastament domèstic (92 del Ter i 77 del Llobregat), prop de 100 per a les necessitats de reg (80 del Ter i 19 del Llobregat) i més de 42 hm3 per al cabal circulant del riu Ter
 
  • En els propers sis mesos és previst que les dues dessalinitzadores catalanes (Llobregat i Tordera) produeixin uns 4,5 hm3
 
Susqueda
La comissió de desembassament del sistema Ter-Llobregat, que s’ha celebrat aquest dimarts a l’Agència Catalana de l’Aigua, ha fixat una reserva d’aigua proper als 320 hm3 per a satisfer les diferents necessitats d’abastament, reg i usos ambientals per als propers sis mesos. Cal tenir en compte que actualment els embassaments d’aquest sistema se situen al 93% de la seva capacitat, amb 569 hm3.
 
S’ha fixat una dotació d’uns 170 hm3 per a satisfer les necessitats d’abastament, concretament 92 provindran del Ter (81 es tractaran a través de la potabilitzadora de Cardedeu, mentre que els 11 restants mitjançant la planta potabilitzadora de Montfullà) i 77 es captaran del riu Llobregat.
 
Pel que fa a les demandes de reg, es reserva una quantitat d’aigua propera als 100 hm3, 80 corresponents a la conca del Ter (repartits a través de 9 comunitats de regants gironines) i 19 a la del Llobregat (Sèquia de Manresa i Canal de la Dreta del Llobregat).
 
En la comissió celebrada aquest dimarts també s’han fixat més de 42 hm3 (període abril-setembre) per garantir el cabal circulant del riu Ter.
 
Per als propers sis mesos és previst que les dues plantes dessalinitzadores catalanes produeixin uns 5 hm3, 3 a través de la planta de la Tordera (Blanes) i 1,5 mitjançant la dessalinitzadora del Llobregat.
 
Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen  les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal i com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millorament de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per a satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals, i també s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.
 
Hi ha establertes 4 comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.
 
Per consultar els representants en les comissions de desembassament, entra aquí.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 249

Foto. Llosa del Cavall

Foto. Llosa del Cavall
JPG | 91

Foto. Embassament Susqueda

Foto. Embassament Susqueda
JPG | 79

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia