• Això suposa un endeutament d’1 milió d’euros durant els darrers mesos del 2014 i els 4 primers mesos del 2015, segons ha explicat el conseller Puig aquest matí al Parlament
  • Amb el suport dels Consells Comarcals i dels Serveis Socials municipals s’ha atès al voltant de 48.000 famílies amb ajuts per un import aproximat de 7 milions d’euros durant el 2014
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha rebut 4.175 sol·licituds d’ajuts per no interrompre els subministraments bàsics durant els darrers mesos del 2014 i els 4 primers mesos del 2015. Això suposa un endeutament d’1 milió d’euros. Així ho ha anunciat aquest matí el conseller Puig durant la sessió de control al Govern i en resposta a una pregunta oral del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya.
 
El conseller també ha avançat que durant el 2014, a través dels Consells Comarcals i els Serveis Socials municipals s’ha atès al voltant de 48.000 famílies amb uns ajuts extraordinaris de prop de 7 milions d’euros.
 
El titular d’Empresa i Ocupació ha reiterat “la fermesa i sensibilitat” del Govern i ha recordat que “ningú que compleixi els requisits ha patit talls en els serveis bàsics aquest hivern”.
 
Durant la seva intervenció el conseller ha assegurat que el Govern segueix treballant en l’elaboració del decret per a desplegar el Fons d’Atenció Solidària de subministraments bàsics i que estarà dotat amb 10 milions d’euros.
 
Puig ha explicat que ja s’han posat des del mes de gener tallers de formació amb els serveis socials sobre aquest àmbit, s’ha aconseguit que les empreses subministradores incloguin informació per a les possibles persones afectades i que a les pàgines web de la Generalitat es dóna tota la informació necessària.
 
Balanç positiu del MWC
 
En resposta a la pregunta del grup parlamentari de Convergència i Unió sobre el balanç del Mobile World Congress celebrat a Barcelona el passat mes de març, el conseller ha assegurat que ha sigut molt positiu pel país. “Dóna confiança i reforça el missatge que el país està aprofitant bé les seves oportunitats”, ha afirmat.