• Es destinaran més de 29 hm3 per a la campanya de reg d’enguany i prop de 6 hm3 per a les demandes d’abastament, durant el període comprès entre abril i setembre
 
  • També s’alliberaran prop de 3 hm3 per a garantir el cabal circulant del riu
 
  • L’embassament de Darnius Boadella es troba al 97% de la seva capacitat, amb 60 hm3 emmagatzemats
 
Boadella
La comissió de desembassament del riu la Muga ha acordat aquest dimecres una reserva de 38 hm3 per a satisfer les diferents demandes d’abastament domèstic, reg i usos ambientals durant el període comprès entre abril i setembre d’enguany.
 
En la sessió que s’ha celebrat a la seu de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha acordat destinar prop de 6 hm3 per a les demandes domèstiques (2,7 per Aigües de Figueres i 3,1 per al Consorci de la Costa Brava Nord), més de 29 hm3 per a usos agrícoles (21 per a la Comunitat de Regants del Marge Esquerre de la Muga i 8 per a la Comunitat de Regants del Marge Dret de la Muga) i prop de 3 hm3 per a garantir el cabal circulant del riu.
 
També s’ha analitzat la situació de l’embassament de Darnius Boadella, que es troba al 97% de la seva capacitat amb 60 hm3 emmagatzemats.
 
Les comissions de desembassament són espais on s'assumeixen  les funcions de participació en la gestió dels recursos hídrics de les conques internes catalanes, tal i com preveu la Llei 10/2011 de 29 de setembre de simplificació i millorament de la regulació normativa. En aquestes comissions es determinen les dotacions d'aigua per a satisfer les diverses necessitats d'abastament, reg i usos ambientals, i també s'aborden els temes d'interès de cada àmbit.
 
Hi ha establertes 4 comissions de desembassament (Ter-Llobregat, Muga, Foix i Riudecanyes), corresponents als diferents trams regulats de les conques internes catalanes.
 
Per consultar els representants en les comissions de desembassament, entra aquí.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 239

Foto. Embassament Darnius Boadella

Foto. Embassament Darnius Boadella
JPG | 117