És el setè d’un reguitzell d’actes postcongressuals que tindran lloc arreu del país fins el mes de juliol, previs a la constitució de les comissions de seguiment territorials
El Departament de Benestar Social i Família, per mitjà de la Secretaria de Família, ha organitzat aquest matí a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès una jornada per donar a conèixer i implementar en aquesta comarca, l’Anoia i el Garraf els acords inclosos en el manifest final del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran (CNGG), celebrat el passat més d’octubre a Món Sant Benet.
 
La iniciativa s’adreça als delegats que varen participar en el congrés, als representants de les entitats de persones grans d’aquestes tres comarques, així com als treballadors socials i tècnics que treballen en l’àmbit de la gent gran des dels ens locals.
 
La sessió ha començat amb la benvinguda del tinent d’alcalde de Cultura, Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Raimon Gusi; i les salutacions del president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete; i del president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, s’ha encarregat de la cloenda.
 
Es tracta del setè d’un reguitzell d’actes postcongressuals que s’aniran succeint arreu del país fins el mes de juliol, previs a la constitució de les comissions de seguiment territorials que vetllaran durant els propers anys pel compliment dels compromisos adoptats, fins a la celebració del proper CNGG previst pel 2018.
 
La fase postcongressual actual ha de permetre garantir la coordinació i el seguiment actiu de les accions que s’estan duent a terme, unes accions que tenen la voluntat de donar compliment als acords que es van assolir en el 7è Congrés Nacional i que han de marcar l’agenda política en l’àmbit de les persones grans fins a la propera edició.
 
Els actes postcongressuals han de servir també per implementar les comissions territorials de seguiment que durant els propers quatre anys coordinaran les accions institucionals i sectorials, i també n’avaluaran el seu grau de compliment.
 
En el marc d’aquestes jornades es presenta alhora el programa “Bon Tracte a les Persones Grans” que impulsa el Departament de Benestar Social i Família en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa”.
 
Alguns dels acords i conclusions del manifest final del 7è CNGG (adjunt) tenen a veure amb l’Estat del Benestar, l’atenció a les persones, els maltractaments a les persones grans, el creixement sostenible i productiu, la reforma del sistema públic de pensions, el pacte entre generacions, l’acció comunitària, la participació i representació política, la carta de drets i deures de les persones grans o el paper del Consell de la Gent Gran de Catalunya.
 

1  

Fitxers adjunts

Manifest final del 7è Congrés Nacional del Gent Gran

Manifest final del 7è Congrés Nacional del Gent Gran
PDF | 145