• Nanfang, que ja compta amb filials pròpies arreu del món, obre a Catalunya la primera del continent europeu i l’única que, a més d’accions comercials, també fabrica les bombes centrífugues.
 
  • L’acord entre Inbrooll i Nanfang ha suposat la creació de la societat Hydroo Pump Industries, que ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres de la Generalitat.
 
  • Hydroo Pump Industries compta amb 9 llocs de treball que s’ampliaran a 12 durant aquest any. L’empresa preveu arribar a una facturació anual de 12 milions d’euros el 2020.
 
L’empresa gironina Inbrooll Industries ha constituït una joint-venture amb la xinesa Nanfang Pump Industry per a la creació de la societat Hydroo Pump Industries que produirà i comercialitzarà a Aiguaviva bombes centrífugues industrials destinades als mercats europeus. Inbrooll i Nanfang han invertit inicialment 1,5 milions d’euros en la construcció de la planta productiva, un banc d’assaigs, un magatzem de producte acabat, un centre d’R+D i un de formació de clients.
 
El projecte de negociació i posterior creació d’Hydroo per part d’Inbrooll i Nanfang ha comptat amb el suport de l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya.
 
La d’Aiguaviva serà la primera filial a Europa del grup Nanfang que és present als Emirats Àrabs, Rússia, l’Índia, els Estats Units i també a diferents països asiàtics. La planta d’Aiguaviva és l’única fora del territori xinès que combina accions comercials i productives.
 
El responsable de màrqueting d’Hydroo, Miquel Coma, explica que, amb la fundació d’aquesta societat, “Inbrooll ha consolidat el seu projecte industrial a Catalunya i ha facilitat la implantació del grup industrial Nanfang a Europa. La nova societat neix amb un triple objectiu: definir i executar una estratègia de màrqueting per als mercats europeus, crear una planta productiva a Aiguaviva, i obrir un centre d’R+D amb professionals especialitzats en el disseny hidràulic i mecànic”.
 
La nova companyia compta actualment amb 9 treballadors que s’incrementaran fins a 12 durant el 2015. Tot i que el pla de negoci d’Hydroo ha començat recentment, pel 2020 l’empresa preveu assolir una facturació consolidada de 12 milions d’euros per any. Prop d’un 85% d’aquesta quantitat s’obtindrà de l’exportació a altres mercats europeus.
 
Hydroo ja ha tancat acords de distribució al Regne Unit, Benelux, Polònia, Grècia i Espanya. Aquest 2015 està previst establir-ne cinc més a altres països europeus. En una segon fase, l’objectiu és fer arribar els seus productes als països del nord d’Àfrica, Rússia i l’Amèrica Llatina.
 
Nanfang Pump Industry Pte Ltd

La companyia amb seus a Hangzhou i Singapur té sis plantes productives a les províncies xineses de Zhejiang i Hunan on ocupen una superfície de més de 500.000 m2. Es tracta d’un dels majors fabricants de bombes centrífugues de la Xina i cotitza a la borsa de Shenzhen. Nanfang col·labora amb les principals universitats xineses com la Universitat de Zhejiang, de la qual n’és centre col·laborador.