El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha situat la ràdio catalana com a “excel·lent referent a l’hora de tirar endavant” els plantejaments de país. “El món de la ràdio ha tingut infinites sentències, al llarg de molts anys, i moltes d’elles no precisament favorables, però totes elles han acabat sent superades per una realitat que és extraordinària”, ha subratllat durant la gala de lliurament de la 15na edició dels Premis Ràdio Associació.
 
Per això, el també portaveu del Govern ha defensat que la ràdio “ens pot servir com a testimoni, com a referent, d'una història d'èxit per com hem d’enfocar les coses al nostre país”. En aquest sentit, ha subratllat les enormes qualitats del sector radiofònic a Catalunya, ja que ha demostrat la tenacitat per “transformar-se, per posar-se contínuament al dia i modernitzar-se”, però sobretot la “capacitat de situar-se a dalt de tot, des de tots els punts de vista: la informació, l’entreteniment i la innovació”, ha remarcat en la cloenda de l'acte celebrat a l'Auditori ONCE, a Barcelona.
 
Durant l’acte, Homs ha lliurat el premi al millor professional a Jaume Nolla, que representa el personatge de Marcel·lí Virgili al programa Versió RAC1, de Toni Clapés, per la seva gran professionalitat, coneixement del mitjà de ràdio i treball de documentació i estudi del tarannà català. Així mateix, el secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha fet entrega del guardó audiovisual “1924” al corresponsal de TV3 a Madrid Josep Capella, mentre que El Món a RAC1, dirigit i presentat per Jordi Basté, ha rebut el premi com a millor programa de ràdio.
 
L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) i els periodistes Jordi Beltran, Santi Carreras i Gemma Nierga han rebut una menció d’honor. Els altres premiats han estat: El mural d’Escola Valenciana, com a millor programa d’innovació; i El pis d’Estudiants de 7DERÀDIO, com a millor programa local.