FOTO WEB
 
Amb l’entrada en vigor del nou Reglament d’etiquetatge 1169/2011 d’informació al consumidor s’ha creat al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) un nou apartat sobre l’etiquetatge dels aliments.
 
L’objectiu d’aquest nou apartat específic d’etiquetatge dels aliments és facilitar a les empreses el compliment d’aquesta nova normativa i als consumidors la comprensió de les indicacions obligatòries que han de constar en les etiquetes dels aliments per a què puguin fer una elecció informada i responsable.  
 
Així, per tal d’explicar-ho de manera clara i entenedora, l’apartat s’ha estructurat en subapartats que es poden identificar de manera visual per les icones que els representen:
·         presentació, on es descriu l’objectiu de la informació de l’apartat;
·         l’etiqueta al detall, on mitjançant unes fitxes explicatives es dóna orientacions pas a pas per a la confecció de una etiqueta;
·         errors més freqüents, on s’explica de manera clara els errors més freqüents que hom es pot trobar en una etiqueta mitjançant unes fitxes;
·         normativa, on es pot veure les principals disposicions normatives que regulen l’etiquetatge dels aliments;
·         documents d’interès, on es pot trobar documents interpretatius, guies, infografies, consultes, preguntes freqüents; i
·         actualitat, apartat  on hom pot trobar notícies, jornades, cursos, etcètera.
 
Properament, s’anirà publicant la resta de fitxes de la col·lecció ‘l’etiqueta al detall’ i  ‘errors més freqüents’. Aquestes fitxes estan pensades per a què les empreses les puguin anar col·leccionant i les hi serveixin com a material de referència i consulta quan hagin de fer les seves etiquetes.
 
També esta previst publicar les preguntes i respostes genèriques més freqüents que es vagin rebent sobre el nou Reglament 1169 per tal que tothom pugui conèixer la interpretació que es fa des del DAAM.
 
Val a dir que, a més, s’anirà publicant el material adreçat als consumidors que s’elabori amb col·laboració amb l’Agència Catalana del Consum i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària sobre el tema d’etiquetatge dels alimentats. En aquest línia, cal destacar la infografia sobre les novetats del nou Reglament.
 
Aquest apartat s’actualitzarà periòdicament. Des del Departament es convida a visitar-lo i fer arribar els suggeriments i comentaris que es consideri oportú.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

Imatge.

Imatge.
PNG | 751

Document.

Document.
PDF | 734