• Salut fa una crida als centres sanitaris per visualitzar l’acció de rentar-se les mans a les 6 de la tarda i, si no és possible, fer un acte simbòlic d’alçar els braços amb les mans obertes
Dia Mundial de la Higiene de Mans
El Departament de Salut anima professionals, pacients i familiars dels centres sanitaris públics de Catalunya a visualitzar l’acció de rentar-se les mans a les 6 de la tarda, coincidint avui amb el Dia Mundial de la Higiene de les Mans. Si no és possible, Salut proposa un acte simbòlic d’alçar els braços amb les mans obertes. Es vol donar, d’aquesta manera, més difusió de la jornada, impulsada per l’Organització Mundial de la Salut des de l’any 2009. De fet, a les 10 del matí, professionals de nombrosos centres sanitaris públics ja s'han volgut sumar a la jornada amb tallers d'higiene de les mans, fent flash mobs o projectant vídeos.
 
L’objectiu del Dia Mundial de la Higiene de les Mans és refermar la implicació de professionals i responsables de centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. També es recomana estimular la participació i el compromís dels pacients.
 
Aquest any l’OMS commemora els deu anys del programa "Una atenció neta és una atenció més segura 2005-2015" i convida també a la reflexió amb la següent pregunta: "Què estàs fent tu per ser part de l’epidèmia social de salvar vides?".
 
El Departament de Salut també recorda la importància de rentar-se les mans abans de manipular els aliments ja que moltes toxiinfeccions alimentàries es poden evitar amb una bona higiene de les mans.
 
Campanya a les xarxes
 
A més, Salut proposa que es mostri el suport a la campanya 2015 en els mitjans socials amb l’etiqueta #safeHANDS i, convida a fer esment de @WHO i @salutcat.
 
D’altra banda, anima perquè s’enviïn fotografies de les actuacions relacionades amb aquesta jornada amb la finalitat de fer-ne un resum. Aquestes fotografies es poden enviar a l’adreça de correu electrònic: seguretat.pacients.salut@gencat.cat.