• Els punts de captació destinats a l’abastament d’aigua se situen en dos punts diferents de la presa
 
  • S’ha reparat i millorat el funcionament de la bomba que hi havia al desguàs de fons, incrementant la garantia en el subministrament
 
  • Els treballs, que han tingut una durada d’uns 3 mesos, han suposat una inversió propera als 5.500 euros
Siurana
L’Agència Catalana de l’Aigua ha millorat el funcionament de les captacions d’aigua que hi ha a la presa de Siurana, a la comarca del Priorat. Els treballs, amb una durada de 3 mesos i amb un cost de 5.500 euros, s’han concentrat, principalment, en reparar i millorar el funcionament de la bomba que permet captar aigua des del desguàs de fons (base de la presa). Així mateix, també s’ha instal·lat un variador de freqüència que farà més eficient l’operativitat de la bomba i reduirà el seu consum energètic.
 
Cal tenir en compte que el sistema de captació d’aigua per a l’abastament des de la presa de Siurana agafa el recurs mitjançant dues cotes diferents: una corresponent als desguassos de mig fons i l’altra als desguassos de fons. L’operativitat de les dues captacions, per tant, és fonamental per a la garantia del servei, ja que en moments en què les reserves estiguin baixes es podrà captar aigua des del desguàs de fons. Per tant, els treballs duts a terme incrementaran la garantia en el subministrament.
 
La presa de Siurana va ser construida l’any 1972 i destina l’aigua emmagatzemada a satisfer les demandes tant urbanes com agrícoles.

3  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 317

Foto. Embassament Siurana

Foto. Embassament Siurana
JPG | 627

Estructura presa Siurana

Estructura presa Siurana
JPG | 144