· A la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu de 0,49 mg d’alcohol per litre d’aire expirat
 
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Pirineu Occidental van detenir el dia 4 de maig un conductor, de 24 anys, de nacionalitat colombiana i veí de la Seu d’Urgell, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques.
 
Pels volts de les 07:45 hores del mateix dia 4, els Mossos van tenir coneixement que s’acabava de produir un accident de trànsit al quilòmetre 185,5 de la carretera N-260, al terme municipal de Ger (Cerdanya).
 
Un cop al lloc, els mossos van comprovar que l’accident s’havia produït perquè un tot terreny havia envaït el carril contrari, col·lidint frontalment amb un turisme. A conseqüència del sinistre el conductor del turisme, un home de 43 anys, de nacionalitat boliviana i veí de Puigcerdà, va resultar mort. Pel que fa al conductor del tot terreny, va patir ferides de diversa consideració.
 
Mentre investigaven les causes de l’accident els agents van detectar que el conductor del tot terreny tenia signes de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. Li van realitzar la prova d’alcoholèmia, la qual va donar un resultat positiu de 0,49 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.
 
Posteriorment el ferit va ser traslladat a l’Hospital Transfronterer de Puigcerdà amb ferides de pronòstic greu. Simultàniament, es va obrir una investigació policials per tal d’esbrinar les circumstàncies i possibles causes de l’accident.
 
Ahir mateix, un cop atès de les seves ferides, es va detenir al conductor com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la seguretat en el trànsit.
 
El detingut, que tenia antecedents, va ser traslladat a l’hospital de Manresa on continua hospitalitzat.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 5 de maig de 2015