Servei Català de Trànsit

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Sentmenat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

query_builder   5 maig 2015 12:42

event_note Nota de premsa

El director de l'SCT, Joan Josep Isern, signa a Sentmenat un conveni per a l'elaboració del Pla Local de Seguretat Viària del municipi

Sigantura Sentmenat
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha signat aquest matí un conveni per a l’elaboració del Pla Local de Seguretat Viària (PLSV) de Sentmenat (Vallès Occidental) juntament amb l’alcaldessa del municipi, Núria Colomé.
 
Amb el desplegament del PLSV a Sentmenat, amb una població de 8.654 habitants (Idescat 2014), es pretenen aplicar mesures concretes per tal de millorar la seguretat viària en el terme municipal, així com  reduir la sinistralitat viària amb víctimes que s’hi registra. Convé destacar que aquest municipi disposa de convenis amb l’SCT de cessió de cinemòmetres i de mobilitat segura. En aquest sentit, l’elaboració conjunta del Pla Local de Seguretat Viària és un pas més del municipi en matèria de prevenció d’accidents de trànsit.
 
Sentmenat, en els últims quatre anys, ha registrat només una víctima mortal en zona urbana i un total de 35 víctimes. L'evolució de l'accidentalitat és positiva amb una tendència a la baixa dels accidents: 55 l'any 2011 i 45 l'any 2014.
 
Impulsar Plans Locals de Seguretat Viària en els municipis amb menys de 20.000 habitants així com fer-ne el seguiment, l'avaluació i actualització, és un dels objectius que el Servei Català de Trànsit s’ha marcat en el Pla de Seguretat Viària 2014-2016. 
 
Des de l’any 2006, en l'àmbit local l’SCT realitza aquests plans que tenen com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accident de trànsit, reduir el nombre d’accidents amb víctimes, coordinar diferents àrees de l’Ajuntament en tasques contra la sinistralitat, concretar un eix d’actuacions a favor de la seguretat viària i elaborar mesures per tal d’aconseguir els objectius plantejats.
 
Fins a l'any 2014 es van elaborar un total de 175 PLSV, que inclouen tots els municipis de més de 20.000 habitants, capitals de comarca i d'altres municipis que ho han sol·licitat. En total, els municipis on s'ha realitzat PLSV representen el 84,1% de la població catalana.
 
Per al trienni 2014-2016 es preveu dotar de PLSV tots aquells que tenen població entre 10.000 i 20.000 habitants i encara no han elaborat el seu pla, així com també tots aquells municipis que ho demanin.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia