·        Aquesta entitat vol contribuir a l’impuls i desenvolupament dels professionals i les empreses d’aquest sector industrial, a través del Centre de Formació Professional inaugurat recentment a Martorell
 
·        La creació del Consorci se suma al conjunt d’accions de la Generalitat per impulsar el sector de l’automoció com un dels pilars per al creixement i la competitivitat de l’economia catalana
 
 
El Govern ha aprovat avui els estatuts del Consorci de Formació Professional d’Automoció. Integrat per l’administració de la Generalitat, l’Ajuntament de Martorell i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya, aquest Consorci vol contribuir al desenvolupament dels professionals i les empreses d’aquest sector industrial i d’altres de relacionats, fonamentalment a través de la gestió del Centre de Formació Professional d’Automoció de Catalunya, inaugurat recentment a Martorell (Baix Llobregat).
 
Així, el Consorci vetllarà perquè aquest centre públic de formació professional mantingui una cartera de serveis amb uns requeriments de qualitat òptims i en línia amb les necessitats del teixit empresarial. En aquest sentit, l’entitat associativa, entre d’altres qüestions: detectarà i determinarà les tendències dels nous perfils professionals i laborals d’acord amb les necessitats formatives del sector, promovent i divulgant les qualificacions més adequades; treballarà pel reforç dels vincles entre els sistemes formatiu i productiu; promourà l’acreditació de competències professionals entre les empreses i les persones treballadores, i impulsarà que la formació que s’imparteixi sigui certificable al llarg de la vida professional i laboral.
 
Impuls de la cooperació al sector
 
El Consorci es vol emmarcar en tot el conjunt d’accions de la Generalitat per impulsar el sector de l’automoció a Catalunya, en considerar-se un dels pilars per al creixement i la competitivitat de l’economia del país cara al futur. En aquest context, la formació dels professionals esdevé una eina bàsica per al desenvolupament de la competitivitat del sector.
 
En tant que aquest Consorci busca promoure la cooperació al si d’aquest àmbit industrial, no es descarten possibles relacions amb d’altres actors públics o privats, via convenis de caràcter col·laboratiu-associatiu.
 
És previst que el Consell de Govern del Consorci concentri les funcions de governança de l’entitat i que estigui integrat per la Generalitat, el clúster i el consistori martorellenc. Un dels membres del Consell de Govern del Consorci n’assumirà la presidència, a proposta del conseller o consellera competent en matèria d’ocupació.
 
En paral·lel, es constituirà un Consell Social que n’assumirà funcions consultives, de participació del sector productiu, de planificació i deliberació i proposta de línies d’actuació al Consell de Govern de l’ens. En aquest òrgan s’integraran la Generalitat, les organitzacions sindicals i patronals més representatives del país, i experts del sector de l’automoció.
 
En el moment que l’Ajuntament de Martorell i el Clúster de la Indústria de l’Automoció a través del seus  respectius òrgans de Govern— aprovin igualment els estatuts, es procedirà a la constitució i posada en marxa.