El Govern acorda destinar un màxim de 600.000€ a la Fundació Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya per a l’organització de la 48ena edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Això representa un 33% més que en l’edició de 2014.
 
El Festival s’ha convertit en un punt de referència tant a nivell nacional com internacional, i compta amb una acreditada experiència i personalitat reconeguda. Així com que el certamen és punt de trobada d’empreses i professionals del sector i plataforma de promoció de la indústria audiovisual catalana i la seva producció més recent i significativa;
 
La 48ª edició del Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya es celebrarà del 9 al 18 d’octubre de 2015. El certamen té com a leit-motiv el 20è aniversari del film Seven, dirigit per David Fincher, el qual va suposar un punt d’inflexió al gènere del thriller policíac, modernitzant-lo i fusionant-lo amb el cinema d’horror i sent reconegut com el millor psycho-thriller de les darreres dècades.
 
 
Fundació privada Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya
L’any 2006 es va canviar l’estructura de Patronat Municipal per la de fundació privada, constituint la Fundació Privada Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya. Aquesta va ser creada per l’Institut Català de les Empreses Culturals i l’Ajuntament de Sitges, amb l’objectiu principal de difondre, potenciar i afavorir el cinema a Catalunya.
 
Aquest canvi va permetre enfortir l’estructura organitzativa amb l’entrada de nous patrons i incorporar-hi associacions, empreses i entitats del sector del cinema de Catalunya que es volguessin comprometre com a elements actius del Festival.
 
Així, la Fundació fa de pont entre el sector cinematogràfic i les administracions per promoure el Festival com a plataforma per a la indústria de Catalunya i aconseguir situar-lo en un dels millor rànquings dins del circuit dels festivals internacionals.
 
Són també objectius d’aquesta Fundació:
·         Aconseguir fons del sector privat per a poder invertir en el seu objecte principal, el Sitges, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
·         Donar suport a les activitats que realitzen les associacions i entitats culturals del sector en el marc de l’esdeveniment.
·         Servir de punt de trobada per al sector cinematogràfic català, espanyol i internacional.
·         Crear un fons artístic i documental de la Fundació amb el material adquirit per a desenvolupar el seu objecte.
·         Donar suport a les iniciatives experimentals o d’especial interès sectorial que contribueixin al desenvolupament de l’objecte fundacional.