Fotografia de la signatura
 
 
  • Totes dues institucions impulsaran enguany projectes conjunts d’obra social per valor de 30 milions d’euros, 1,5 milions més que l’any passat. La inversió es destinarà a projectes inclosos en els àmbits social, científic, cultural i mediambiental.
  • El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha manifestat: «Augmentem la nostra inversió social a Catalunya a través d’aquest acord amb la Generalitat, que fa palès el compromís sostingut de ”la Caixa” en favor del benestar de les persones, especialment de les més vulnerables. La col·laboració del Govern ens permet arribar a l’arrel dels grans reptes socials del moment, i facilita la nostra actuació per donar més oportunitats a qui més les necessita».  
  • El conseller Mas-Colell ha posat de manifest «la gran vàlua que la contribució de la Fundació Bancària ”la Caixa” representa per a la xarxa cívica, social i cultural» del nostre país, i ha subratllat «l’aposta de l’entitat per la recerca com a motor del creixement econòmic i catalitzador del desenvolupament de la societat».
 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració en matèria d’obra social. També ha assistit a l'acte, que ha tingut lloc a la seu del Departament d’Economia i Coneixement, el director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró.
 
En el marc de l’acord, aquest 2015 ”la Caixa” es compromet a destinar fins a 30 milions d’euros a projectes de caràcter social, socioassistencial, cultural, educatiu, científic i mediambiental. Es tracta d’un import superior al de l’any 2014, quan s’hi van destinar 28,5 milions d’euros.
 
Com cada any, l’import total de la dotació es divideix en dos trams. El primer, de 25 milions d’euros, es destinarà a finançar programes o activitats escollits conjuntament per representants de la Generalitat de Catalunya i de ”la Caixa”, al si de la Comissió de Seguiment del conveni. El segon tram, de 5 milions d’euros, finançarà iniciatives que els departaments competents de la Generalitat hagin considerat prioritàries en funció de l’interès general.
 
 
Resposta als reptes socials
 
Durant el 2014, la Generalitat i l’Obra Social ”la Caixa” van desenvolupar projectes conjunts en quatre grans àmbits: social, científic, cultural i mediambiental.
 
L’atenció a la infància en risc, el suport a diferents centres de discapacitats i la cura de la gent gran van ser algunes de les iniciatives de caire social més destacades de l’any passat. La col·laboració per facilitar beques de menjador i el suport a entitats com Creu Roja, el Consorci Sant Gregori, la Fundació ASPAMIS i la Casa Sant Josep de Tarragona en són exemples concrets.
 
Les aliances amb l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centrat en la millora de la salut i el desenvolupament de les poblacions més vulnerables, i la Fundació Pasqual Maragall, que lidera un estudi per identificar els factors que influeixen en l’aparició de la malaltia d’Alzheimer, fan palesa la tasca que s’ha dut a terme en favor de la investigació en l’àmbit de la salut a Catalunya. A això s’afegeix el suport a institucions com ara l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron (projecte WIDER), l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), entre altres.
 
En matèria cultural, una de les fites de la col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat és el programa Patrimoni en Acció, que dóna continuïtat al projecte Romànic Obert. La iniciativa preveu accions de rehabilitació i millora a la ciutat ibèrica d’Ullastret, la ciutat grega i romana d’Empúries, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, el castell de Miravet, la cartoixa d’Escaladei i el monestir de Vallbona de les Monges.
 
A totes aquestes iniciatives s’afegeixen les diferents tasques dutes a terme per a la preservació d’espais naturals catalans.

1  

Imatges

Fotografia de l'acte de signatura (1)

Fotografia de l'acte de signatura (1) 1631

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte de signatura (2)

Fotografia de l'acte de signatura (2)
JPG | 1838

Nota de Premsa

Nota de Premsa
PDF | 50