• La sentència condemna cadascun dels dos acusats a un any de presó, i a un d’ells al pagament d’una multa i d’una indemnització a la víctima.
Estació d'Olesa de Montserrat
Un jutjat de Barcelona ha condemnat per delicte d’atemptat als dos autors d’una agressió a un agent d’estacions d’FGC. La sentència condemna als dos acusats a un any de presó i a un d’ells al pagament d’una multa, a raó de 3 euros diaris durant un mes, i d’una indemnització de 630 euros a la víctima de l’agressió.
 
Els fets es remunten al dia 2 d’agost de 2013, quan els dos condemnats van agredir a l’agent de Ferrocarrils a l’estació d’Olesa de Montserrat. El motiu de l’agressió va ser que anteriorment aquell mateix agent havia denunciat per fets anteriors als acusats a l’estació de Monistrol de Montserrat. Els dos nois van amenaçar verbalment l’empleat d’FGC i un d’ells el va agredir propinant-li diversos cops.
 
Tal i com demanava el Ministeri Fiscal i FGC, la sentència condemna als dos acusats com a autors responsables criminalment d’un delicte d’atemptat a un agent de l’autoritat i a un d’ells com a autor d’una falta de lesions. Tot i que la sentència condemna a un any de presó per a cadascun d’ells, el jutge ha acordat la suspensió de la pena de presó condicionada a que cap d’ells delinqueixi durant un any i es faci efectiva la indemnització establerta.
 
FGC considera oportú defensar al seu personal atès que aquests fets no es poden consentir en un àmbit de servei públic. Aquesta sentència reforça la condició d’agents de l’autoritat que tenen els agents d’estacions de Ferrocarrils en l’exercici de les seves funcions segons estableix la Llei Ferroviària de Catalunya.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 168