• Les start-ups participaran al TAU Innovation Day de Tel Aviv, una fira de referència en el camp de l’emprenedoria i la innovació.
 
  • La delegació catalana, encapçalada pel director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, es reunirà amb empreses israelianes punteres i inversors privats.
 
7 start-ups catalanes participen diumenge i dilluns vinent en una missió a Israel per buscar oportunitats de desenvolupament tecnològic i posar-se en contacte amb inversors privats i l’entorn innovador del país. Encapçalada pel director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, la missió està organitzada pel Catalunya Emprèn i el Programa d’Innovació Internacional d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació.
 
Les empreses participants són Red Points, Tecnologika, PopPlaces.com, Logim Solution, Kantox i Ackcent, així com BCN Business Angels. Durant la missió seran presents al TAU Innovation Day, un esdeveniment organitzat per Startau, el centre d’emprenedoria de la Universitat de Tel Aviv i el centre tecnològic RAMOT, que reuneix emprenedors, inversors i la comunitat universitària de més de 30 països.
 
És la tercera edició de la fira, considerada de referència a nivell internacional en el camp de l’emprenedoria i la innovació, on s’espera la presència de més de 3.500 professionals. La Generalitat hi serà present amb un estand propi que comptarà amb la presència de les empreses catalanes.
 
Paral·lelament a la fira, les companyies catalanes es reuniran amb els responsables de l’acceleradora d’empreses d’IBM, amb companyies israelianes com PlayBuzz, SimilarWeb o Wibki, així com amb fons de capital risc.
 
Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “aquesta missió és un exemple de les actuacions de la Generalitat específicament dirigides a l’impuls de la internacionalització de les start-ups catalanes. El nostre objectiu és continuar donant suport a aquest col·lectiu d’empreses, que tenen unes característiques i requeriments d’internacionalització específics”.
 
Aquesta missió s’emmarca dins les iniciatives que impulsa la Generalitat mitjançant del Programa d’Innovació Internacional d’ACCIÓ, que a Israel es vehicula a través de l’antena tecnològica ubicada a Tel Aviv, des d’on es treballa en col·laboració amb l’agència israeliana MATIMOP. L’antena impulsa la cooperació tecnològica internacional, i inclou des del 2013 una línia d’ajuts bilateral per a empreses catalanes que desenvolupin projectes de R+D aplicada en col·laboració amb companyies d’Israel.