• Els 13 concerts programats tindran lloc del 2 al 20 d’agost
  • El Fringe, plataforma de presentació de joves talents musicals, es confirma com a aposta de futur de la Direcció
Festival de Torroella de Montgrí
La 35a edició del Festival de Torroella de Montgrí, que tindrà lloc del 2 al 20 d’agost, aposta en­guany per la veu, el piano i la música antiga. El ja tradicional festival de música gironí proposa a l’estiu una programació diversa, integrada per 13 concerts -dels quals un adreçat al públic familiar-amb grans artistes de la música clàssica actual, tant catalans i estatals com d’arreu d’Europa.
 
A la presentació de l’edició d’enguany del Festival de Torroella de Montgrí, el director general de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha destacat que Torroella “és un festival de referència i un festival estratègic del Departament de Cultura”. A més, n’ha alabat la qualitat excepcional de la programació.
 
De la seva banda, la directora general i artística, Montse Faura, ha ressaltat “el paper de promoció dels joves valors de la música que ha jugat i segueix jugant el Festival”.
 
En l’edició d’enguany, l’òpera i la cançó culta estaran presents en la meitat dels concerts programats amb cantants de reputació internacional. Torroella de Montgrí rebrà aquest estiu les sopranos Anna Prohska, María Bayo, Julia Doyle i Laia Frigolé, els tenors Josep Bros, Jan Van Elsacker i Víctor Sordo, les mezzosopranos Anna Alàs, Luciana Mancini i Saskia Salembier, i el baix Pablo Acosta.
 
D’altra banda, el piano serà l’altre plat fort de la programació d’aquets 35è festival, ja que també tindrà presència en 7 dels seus 13 concerts. Khatia Buniatishvili, Joaquín Achúcarro (en el seu ja 22è any consecutiu que participa al festival), Jan Lisiecke, Enrique Bagaría, Marco Evangelisti i Ruben Fernández formen l’elenc de grans pianistes escollits per participar en l’edició 2015.
 
L’espectacle de circ i música Le carrousel des moutons de la Companyia D’Irque & Fien confor­ma l’oferta familiar d’enguany i completa el programa de concerts del festival. Piano, mala­bars i acrobàcies es fusionaran en un espectacle musical i visual per a fer somniar els més petits.
 
Enguany, de nou, els concerts de la programació tindran lloc tots a l’Auditori Espai Ter, únic auditori de la Costa Brava que els darrers dos anys s’ha incorporat als espais habituals del festival.
 
El festival compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Di­putació de Girona, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Ministerio de Cultura, així com una desena d’institucions, entitats i mecenes privats.

1  

Fitxers adjunts

Roda de premsa Festival de Torroella de Montgrí

Roda de premsa Festival de Torroella de Montgrí
JPG | 1643