• Els presidents Mas i Rajoy han participat en un dinar a Barcelona amb representants del sector de l’automòbil, abans d’inaugurar la 38a edició del Saló Internacional de l’Automòbil
El president Mas, en un moment de la seva intervenció (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president Mas, en un moment de la seva intervenció (Fotografia: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha congratulat aquest migdia durant el dinar inaugural del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona pels “anuncis d’inversions molt quantioses  i molt estratègiques” per als propers anys de marques de l’automoció presents a Catalunya, com l’anunciada avui per Volkswagen, perquè demostren que “al costat del creixement i l’èxit turístic tornem a tenir un gran èxit i creixement industrial”.
 
Davant d’una nombrosa representació del sector automobilístic, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que, “gràcies a la suma de molts esforços”, aquests dies “serem la capital mundial de l’automoció”. A més del Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona, Artur Mas s’ha referit a la celebració aquest cap de setmana del Gran Premi de Fórmula 1, al Circuit de Barcelona-Catalunya, i a la col·locació ahir de la primera pedra del nou parc temàtic que Ferrari construirà a PortAventura.
 
El cap de l’Executiu ha volgut aprofitar la seva intervenció per posar en relleu la importància d’aquest sector que considera “clau en la nostra fisonomia industrial i en la nostra estructura econòmica i social”. I ha assegurat que el fet que cada cop hi hagi més marques presents al Saló demostra la consolidació de la recuperació del sector en el seu conjunt. “Es produeixen més vehicles, es ven bastant més, s’exporta més i es fa amb creixements molt sòlids, de dos dígits”, ha remarcat el president, que també ha subratllat el fet que cada cop es contracti més gent per treballar-hi.
 
Artur Mas també ha destacat que l’edició d’enguany del Saló posi l’èmfasi de manera especial en “la connectivitat, l’automoció sostenible i el disseny”. Ha afirmat que és molt intel·ligent per part del sector i del Saló que se segueixi aquest camí, perquè “això marca les línies de futur i s’adapta als corrents generals”.
 
Al dinar, que  ha tingut lloc al Palauet Albéniz de Barcelona, també hi han pres part el cap de l’Executiu espanyol, Mariano Rajoy, així com l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig;  el president del consell d’Administració de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; el president del Comitè Organitzador del Saló, Enrique Lacalle; el president de l’ANFAC (Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions), José Luís López-Schümmer; els ministres d’Interior, Jorge Fernández, i d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, i el comissari d’Energia i Canvi Climàtic de la Comissió Europea, Miguel Arias Cañete, entre d’altres autoritats.
 
Després del dinar, el cap de l’Executiu, juntament amb la resta d’autoritats s’han desplaçat fins al recinte firal per fer un recorregut pels diferents estands. Enguany, el Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona reunirà fins al 17 de maig 38 marques de cotxe i acollirà més de 60 primícies.
 

2  

Imatges

El president durant el discurs

El president durant el discurs 615

Foto de família

Foto de família 1059