·    El conseller d’Empresa i Ocupació avança que més del 50% dels 4.200 milions que invertirà el fabricant alemany es destinaran a les instal·lacions que té a Catalunya.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha considerat una “magnífica notícia” la inversió de 4.200 milions d’euros que el grup Volkswagen ha anunciat per a les seves plantes de Catalunya i Navarra. Puig ha destacat que l’anunci és “un símptoma de confiança de la indústria de l’automoció en Catalunya”, i que “permet rebatre aquelles opinions que diuen que Catalunya no atrau inversió estrangera”. “Tot plegat referma la política industrial del Govern de la Generalitat”, ha valorat.
 
El conseller ha detallat que aquesta inversió està destinada a la transformació i ampliació de línies de producció i a I+D+i. “El grup VW només fa I+D+i en la seva planta de Martorell”, ha afegit Puig, que ha calculat que “més del 50% del total de la inversió” es realitzarà a Catalunya. El conseller també ha avançat que aquesta partida no inclou inversions associades a nou models. “Estic convençut que en els propers mesos tindrem bones notícies en aquest sentit” ha augurat Puig, que s’ha enorgullit del fet que la “la fàbrica de SEAT a Martorell és una planta de referència a nivell tècnic, de qualitat i de compliment d’objectius dins del grup VW”.
 
Finalment, Puig ha recordat que Catalunya és una “potència en automoció: “Aquest cap de setmana coincideixen el Saló de l’Automòbil i el GP de Fórmula 1 d’automobilisme; però també tenim dos dels principals fabricants mundials, cinc centres de disseny de les principals marques, unes instal·lacions de referència com són les d’IDIADA i una indústria auxiliar de primer ordre”. “Aquesta inversió només fa que refermar aquesta solidesa”, ha conclòs.