El conseller de Justícia ha participat en la celebració de Sant Joan Evangelista, patró dels notaris i registradors
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha lloat la tasca dels notaris i registradors de la propietat, que ha qualificat de transcendental. En el marc de la celebració de Sant Joan Evangelista, patró dels notaris i registradors, que va tenir lloc ahir a la tarda, el conseller ha recordat que a través d’aquests dos col·lectius “s’escriu la vida, es plasmen acords i s’immortalitzen els fets que marquen les persones, famílies i col·lectius. I a través dels seus arxius podem conèixer la nostra història.” Així mateix, ha remarcat el seu paper en “l’elaboració de la legislació civil catalana" i també ha afirmat que tenen un paper clau en "la seva actualització i modernització”. I precisament en aquest darrer sentit, Gordó s’ha felicitat per l’assoliment del repte històric de finalitzar el Codi civil amb l’aprovació del llibre VI.
 
El titular de Justícia ha recordat també que és la primera vegada que el Govern de la Generalitat aprova la demarcació notarial, i ho fa basant-se en la realitat i amb sentit comú”. I, pel que fa a la demarcació registral, el conseller ha recordat que es basa en “dos principis: d’una banda, en la no-supressió de cap registre amb registrador titular i amb oficina registral oberta, i de l’altra, en el manteniment del servei registral a tots els municipis que tenen oficina demarcada”.
 
Finalment, i per acabar la seva intervenció, el conseller ha felicitat els nous notaris destinats a Catalunya i els guardonats durant l’acte. A tots ells, els ha animat a fer vida col·legial. “Els col·legis professionals –ha puntualitzat Gordó– enriqueixen els que hi participen. Han estat elements claus, i ho continuen sent, per al desenvolupament de la nostra societat.”