• Aquesta setmana Catalunya ha estat capital mundial de l’automoció
 
  • Noves inversions a Catalunya: el Projecte FerrariLand a Port Aventura, amb 100 milions d’euros, i la inversió de 4.200 milions que invertirà el grup Volkswagen a les instal·lacions de Catalunya i Navarra
 
  • El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona únic certamen espanyol reconegut per l'Organització Internacional de Constructors d'Automòbils  (OICA)
 
  • El Campionat de F1 Fórmula Pirelli 2015, la cinquena prova del Campionat del Món de Formula One, s’ha celebrat al Circuit de Barcelona-Catalunya del 8 al 10 de maig
 
La celebració del Saló de l’Automòbil i el Gran Premi de Fórmula 1 i l’aposta per Catalunya de Ferrari i del grup Volkswagen evidencien que la indústria de l’automòbil és un sector clau per al nostre futur i que Catalunya és un territori atractiu per marques de prestigi.
 
Aquests esdeveniments automobilístics arriben en un bon moment per a la indústria automobilística a Catalunya. Segons la patronal ANFAC, a Catalunya, entre gener i abril, s’han matriculat 51.806 turismes un 27,7% més que el mateix període de l’any anterior.
 
El sector de l’automoció català té una facturació de 14.000 M€ (10% del total industrial) i representa el 25% del sector a Espanya, generant  una ocupació de 100.000 persones. Segons dades del Clúster de la indústria de l’automoció, Catalunya concentra el 41% de la xifra de negoci de la indústria auxiliar d’automoció de tot l’estat i prop del 38% de les empreses fabricants.
 
El Projecte FerrariLand, un nou espai a Port Aventura
 
El projecte FerrariLand, el segon espai temàtic de Ferrari a tot el món i el primer d’Europa, és el més important en els 20 anys d’història de PortAventura. Unes 50 empreses participaran en les diverses fases del projecte, que es preveu estigui finalitzat a finals de l’any 2016. Amb una inversió de prop de 100 milions d’euros, el nou espai generarà 150 llocs de treball, entre directes i indirectes.
 
 
El nou parc temàtic cobrirà una àrea de 75.000 metres quadrats i disposarà d’atraccions de referència mundial, amb un perfil familiar, però també amb un elevat component de tecnologia i adrenalina. Així, s’ha anunciat  que disposarà d’un accelerador vertical de 112 metres, que es convertirà en la muntanya russa més alta d’Europa. Amb aquesta atracció, els amants de la Fórmula 1 podran experimentar sensacions com les que experimenten els pilots amb una acceleració de 180km/h en només 5 segons.
 
El Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona, un dels principals salons d'automoció d'Europa
 
El Saló Internacional de l'Automòbil de Barcelona (SIAB) que enguany celebra la seva 38a edició, de caràcter biennal, és un dels principals salons d'automoció d'Europa, dels que compta amb més història i l'únic d'Espanya reconegut a nivell internacional per la OICA (Organisation Internationale des Constructeurs Automobils).
 
Reuneix 38 marques  i han estat  presents tots els sectors del motor, incloent novetats que adapten l'oferta del saló. Ha acollit, a més, una nova cimera sobre el sector de l’automoció que ha reunit els directius de més alt nivell del sector de l'automoció a Espanya. Directius de les principals multinacionals automobilístiques presents al país que han abordat els reptes i necessitats del sector.
 
El certamen de 2015 ha apostat per un model de saló estructurat en quatre àrees temàtiques en que, a més de la zona dedicada a les marques, s'incideix en el paper de les noves tecnologies (Connected Car), els nous patrons de mobilitat sostenible (Urban Mobility) i el disseny (Sketch Car Design).