• Aquest dimarts comença una nova edició del Pla Embarca a les acceleradores Start-up Catalonia de la Generalitat ubicades al territori, on les empreses de menys de 5 anys de vida seguiran un programa de creixement de 6 mesos de durada.
 
  • L’objectiu és que les companyies que passin pel programa accelerin les seves primeres vendes, incrementin la seva facturació, trobin finançament, avancin els seus processos d’internacionalització i creïn llocs de treball.
 
85 start-ups catalanes començaran demà el seu procés de creixement en una nova edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, un programa de 6 mesos de durada que les empreses seguiran a les acceleradores Start-up Catalonia ubicades al Baix Llobregat, la Catalunya Central, la Catalunya Sud, Girona, el Maresme i Lleida. És la tercera edició d’aquest programa a Girona i la segona a les altres acceleradores del territori.
 
Aquesta iniciativa es va posar en marxa el 2013 i s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria. Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “140 start-ups de tot Catalunya ja han passat pel Pla Embarca, que vam iniciar el 2013.  Des de la Generalitat creiem fermament que aquest tipus d’empreses representen l’esperit emprenedor català, fortament integrat en la genètica del país”.
 
Segons Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya ens mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director del Catalunya Emprèn subratlla que “les empreses participants van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.
 
Així, l’objectiu del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a  mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament. Per aconseguir-ho, al llarg dels 6 mesos de programa comptaran amb un tutor que els acompanyarà en el procés, seguiran un programa de formació pràctic per millorar la seva capacitat de gestió i obtindran diferents contactes que els podran orientar en la seva estratègia de creixement.
 
També participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentaran els seus projectes davant experts i inversors privats. A més, per incrementar les seves oportunitats de creixement, les empreses poden accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, com els centres tecnològics TECNIO o les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat.
 
Les empreses participants
 
Baix Llobregat
Catalunya Central
Catalunya Sud
KLUBINK
ISOL WORLD
JOBINOW
CARROT HEALTH
INTERACTIUS
TALAIE NETWORK
MENUTERRANUS
MERCURIO PLATFORM
SOCIUM FOOD
OCTOCAMVISION
RUTES PIRINEUS
SUBTILIS BIOMATERIALS
ZECLINICS
GENOMCORE
ON FAN
NETBILL
RUPIT VIU
BAGES TERRA DE VINS
AT SYSTEMS
AUSATEL
CUBUS GAMES
ENERBIO
FOURLEK SPORT
KLUG COMPRESSORS
LA SEVA WEB
RAPROCESS
VITAM
WOODYS BARCELONA
MEDITERRANIA CYCLING
SEEDBOX
GUSSINYER
EL NAN
PENTADOM
CITYSENS
LASERLAB
GREEN SMART DATA
FUNTASTY
VINYES DE L'ALBÀ
CONCAROMIS
PEQUEÑOS INGENIEROS
BIKE EMOTIONS
ECOMM360
DOCTUX
Girona
Lleida
Maresme
ZYRCLE
GOODGUT
LA BRAVA BEER
VIVELUS
SWIM IN DESIGN
ASTECH
CERVESES POPAIRE
LAMANTIS
IDEAED
TURISMÓN TRAVEL
URBAN CONSULTING & ENGINEERING (INDIKO)
PADELAND SPORTS
TOTS HI SOM
EUREKA-STARTUP'S
ADIBIO
HAPPYCLICKS
GLOBALDRON
ARANTEC ENGINHERIA
PROFEAMIDA
BIERA ARANESA
FEELING PROJECTS
VENDITEC
IN SITU
RUBICON WATER
NAUT VIATGES
BALMES BLANC
OLEA SOUL
MACSHA
MISSWOOD
INDOOR CLIMATE
FRIEND TRIPS
LA SALA DENTALS
EFFILOGICS
MINIBOXBAR
FIT AND SIT
LIKELY
STARTCAT APP DEVELOPMENT
VINTAGE PARTNERS
M DRONE
NZERO
MOSTRARIUM
EMÓN SELECT