El dissabte 9 de maig, en el marc de la fira BioCultura, va tenir lloc el lliurament de la tercera edició del premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica, organitzat per la Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana.
 
A l’acte hi van assistir la directora dels Serveis Territorials de Barcelona del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural, la senyora Neus Ferrete Gracia, acompanyada del senyor Josep Planas, subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat, i de la senyora Angeles Parra, presidenta de l’Associació Vida Sana.
En aquesta ocasió, els premiats han estat l’Escola Can Besora, de Mollet del Vallès, l’Institut Giola, de Llinars del Vallès i l’ Escola Orlandai, de Barcelona. També s’ha atorgat un accèssit a l’escola de la Vall Fosca, de la Plana de Mont-Rós.
 
Primer premi: Escola Can Besora, de Mollet del Vallès
 
Un projecte molt complert, que parteix de la idea que millorant la nostra alimentació  millorem la nostra salut i el nostre entorn. El projecte pretén tancar el cercle de manera que es potenciï el consum i reconeixement del producte local i ecològic, tot fent-ne ús en el menjador de l'escola; vinculant el petit productor a les famílies, mitjançant la cistella de verdura ecològica; transmetent als alumnes coneixements bàsics d'agricultura ecològica, el valor del camp i el vincle amb l'agricultor, amb l'hort de l'escola i les visites a finca; i el valor de l'alimentació sana i respectuosa amb el cos i el medi ambient com a font de salut al menjador. Tot això, amb l'escola com a marc i mecanisme d'educació i difusió.
 
Segon premi: Institut Giola, de Llinars del Vallès 
 
Pel projecte de l’hort del IES Giola, no es tracta només d’impartir i practicar nocions d’horticultura, sinó que també, mitjançant la creació del cicle de producció agropecuària, fomentar l’interès i valoritzar l’ofici de pagès i pagesa. L’hort del Giola ha evolucionat des de la producció integrada a l’ecològica, i actualment es treballa mitjançant EcoGiola, una cooperativa de treball formada per alumnes i docents.
 
Tercer premi: ESCOLA ORLANDAI, de Barcelona
 
Projecte que implica tota la comunitat educativa en la conscienciació de la importància d’una alimentació saludable. El menjador s’encamina cap a un menú ecològic, de temporada i de proximitat, i l’hort està integrat en el currículum de l’alumnat del centre.
 
Més informació a http://pae.gencat.cat