• El cap de l’Executiu contraposa els “discursos apocalíptics” a les “importants inversions” que ha rebut Catalunya en els darrers dies “d’empreses estratègiques de primeríssim nivell mundial”
  • Artur Mas ha inaugurat aquest migdia la nova seu de l’empresa Kymos Pharma Service, al Parc Tecnològic del Vallès, en la qual s’ha invertit dos milions d’euros
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de Kymos (foto: Ruben Moreno)
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions de Kymos (foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fixat com els dos grans reptes de l’economia catalana “la lluita contra l’atur i contra la concentració de salaris baixos en alguns sectors”, i ha assegurat que només podem fer-ho “si transformem el nostre teixit productiu en una economia realment avançada com en altres llocs d’Europa”. Per al cap del Govern, aquesta transformació suposa que “les nostres empreses siguin capaces d’afegir valor als seus productes i obrir-se a l’exterior”, per tal que després “puguin contractar persones que aportin aquest talent i coneixement que es necessita i tinguin retribucions de més qualitat”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes reflexions aquest migdia, en el decurs de l’acte inaugural de la nova seu de Kymos Pharma Service. El president ha posat aquesta indústria, un 40% de l’activitat de la qual és a l’exterior, com a exemple del “tipus d’empreses que necessitem al nostre país: que tinguin projecte, talent i vocació, que siguin perseverants, que tinguin aquesta visió de fer coses diferents, coses noves i ben fetes i, a més, que tinguin aquesta mentalitat d’obertura cap a l’exterior”.
 
Kymos Pharma Service està especialitzada en serveis d’R&D i control de qualitat per a la indústria biotecnològica, farmacèutica, veterinària, fitosanitària, nutracèutica i cosmètica. Va ser fundada el 2001 per un grup de científics amb més de 10 anys d’experiència en R&D en empreses farmacèutiques. L’empresa realitza també investigació i innovació pròpia per un valor de prop del 8% de la xifra de negoci.
 
Les noves instal·lacions inaugurades avui tenen una superfície de 1.500 metres quadrats i estan situades al Parc Tecnològic del Vallès. Els nous laboratoris, que han suposat una inversió d’uns dos milions d’euros, s’han dotat de tecnologia d’última generació, entre la qual destaquen les dues plataformes tecnològiques d'espectrometria de masses i d’immunologia.
 
Inversió estrangera
El president ha aprofitat la seva intervenció per contraposar “els discursos apocalíptics” d’alguns sobre un suposat descens de la inversió estrangera a Catalunya, amb “notícies d’aquests darrers dies sobre importants inversions d’empreses estratègiques, de primeríssim nivell europeu i mundial, que s’estan fixant en el nostre país”.
 
“Es fixen en la nostra gent, en les nostres universitats i centres de formació professional, en les nostres empreses de transferència en tecnologia, en la nostra posició estratègica, en la nostra capacitat de competir i en l’obertura mental per sortir a l’exterior”, ha afirmat Artur Mas, i ha afegit que és important que inverteixin les empreses de fora, però també que ho facin les empreses de dins, “perquè aquesta combinació ens ajudarà a superar els moments complicats que hem estat vivint aquests darrers anys”.
 
En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha mostrat la seva confiança en les empreses innovadores del sector farmacèutic com Kymos, i ha recordat que el 50% de tota la indústria farmacèutica de tot l’Estat espanyol i el 70% de tota la química fina està concentrada a Catalunya. Per això, ha afirmat que “quan un territori que representa un 16% de la població, té concentracions d’aquesta magnitud vol dir que tradicionalment ha fet una aposta per aquest tipus de sector, una aposta que no podem deixar de fer en un moment en què ens juguem tantes i tantes coses de cara al futur”.
 
Kymos té un equip d’uns 60 professionals altament qualificats, un 70% dels quals són llicenciats o doctorats en química, farmàcia, bioquímica i biologia. Fa 4 anys l’empresa va iniciar un ambiciós pla de creixement que ha permès la seva consolidació. L’any 2014 va assolir una xifra de vendes de gairebé 4,5 milions d’euros i la previsió de creixement per al 2015 és d’un 12%.
 
Pel que fa a l’acció exterior, el seu mercat principal és l’europeu –sobretot França, Itàlia, Suïssa i Portugal, tot i que l’empresa té clients d’altres països amb alt potencial com els Estats Units, el Japó, Amèrica Llatina o l’Índia.
 
A l’acte inaugural d’aquest migdia, a més del president Mas, hi han assistit també el director general de Kymos Pharma Service, Joan Puig de Dou; l’alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona; la consellera delegada d’ACCIO, Núria Betriu, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Fernando Brea.
 

2  

Imatges

Visita Kymos

Visita Kymos 2457

Visita Kymos

Visita Kymos 1842