TES
Assumpta Farran aquest matí durant l'acte de lliurament.
  • Més de 4.600 vehicles de 20 organitzacions ja llueixen el Distintiu de garantia de qualitat ambiental a Catalunya
  • Aquesta ecoetiqueta certifica l’acompliment de determinats criteris basats en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís ambiental
  • L’objectiu d’aquest distintiu és, entre d’altres, implicar les empreses i els professionals autònoms en la reducció de les emissions de contaminants en entorns urbans, especialment pel que fa a partícules i òxids de nitrogen
 
 
La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, ha liurat avui, en el marc del Saló de l’Automòbil de Barcelona, el Distintiu de garantia de qualitat ambiental per a flotes de vehicles a 15 empreses i organitzacions.
 
La categoria de flotes s’emmarca en el sistema català d’etiquetatge ecològic que té en compte determinats criteris ambientals, basats en la gestió dels vehicles, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís ambiental. El Distintiu acredita que han superat determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.
 
Les flotes que han rebut el Distintiu són:
 
·         Diputació de Barcelona
·         Asintel, S.L
·         Mesquitrans España, S.L
·         Recollides de Llet, S.L
·         Motoescuela, S.L
·         Centre de Formació Viària Poble Sec, S.L
·         Hermanos Alum SL
·         Urbaser SA (Calafell)
·         IMET
·         FCC (Hospitalet de Llobregat)
·         Autoritat Portuària de Tarragona
·         Falck VL
·         Disfrimur SL (St. Sadurní d’Anoia)
·         Departament de Territori i Sostenibilitat
·         Corporación CLD SUTR UTE
 
Aquests 15 distintius s’afegeixen als 5 que ja el van rebre l’any passat:
 
·         Urbaser SA (Barcelona): 261 vehicles (bàsicament de recollida de residus)
·         Grup APSA del Gironès: 6 (autoescola)
·         Transports de Barcelona SA: 1079 (transport col·lectiu)
·         Repsol Butano SA: 24 (flota comercial)
·         Danone SA: 135 (flota comercial)
 
La categoria de flotes de vehicles té com a principal finalitat afavorir una reducció de les emissions de contaminants a les ciutats,  principalment òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM10), provinents del transport, i promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, en particular en entorns urbans. La creació d’aquesta categoria del Distintiu forma part de les mesures previstes en el Pla d’actuació per a la millora de la qualitat de l’aire a 40 municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona declarats zones de protecció especial de l'ambient atmosfèric. A més, el Distintiu contribuieix a la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle provinents del trànsit rodat.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 114

Foto

Foto
JPG | 1634