Direcció General de Comunicació

Govern

Altres acords del Govern

query_builder   12 maig 2015 14:09

event_note Nota de premsa

Altres acords del Govern

 
Recollits en un únic decret la regulació del Dia de la Justícia a Catalunya i les seves distincions per simplificar i evitar la dispersió normativa
 
El Consell Executiu ha aprovat un decret que aglutina en un únic text la regulació del Dia de la Justícia de Catalunya i les distincions creades en aquesta matèria com a estímul per als diferents col·lectius relacionats amb el món del dret i de la justícia del país. El document aglutina en un únic text els 4 decrets que ho regulaven fins ara, amb l’objectiu de simplificar i evitar la dispersió normativa i de millorar-ne el contingut, amb una redacció més clara i accessible.
 
L’article 1 del decret regula la celebració del Dia de la Justícia, que tindrà lloc a l’inici de l’any judicial, el dia que determini el conseller de Justícia. L’article 2, les disposicions comunes a totes les distincions; l’article 3, el Premi Justícia de Catalunya; l’article 4, la Medalla d’Honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia; l’article 5, les mencions honorífiques; l’article 6, el diploma explicatiu dels motius pels quals s’atorga la distinció; l’article 7, el caràcter exclusivament honorífic de les distincions, i l’article 8, els supòsits de revocació de les distincions.
 
El document, que deixa sense efecte els 4 decrets anteriors, també estableix en un annex la forma i les característiques tècniques del Premi Justícia i de la Medalla d’Honor per serveis excepcionals a la justícia.
 
El Dia de la Justícia a Catalunya va néixer l’any 2002 per refermar el concepte de justícia com a servei públic que ha de garantir els drets i les llibertats dels ciutadans. Els guardons es concedeixen amb la finalitat de fomentar i reconèixer les iniciatives, actuacions, estudis i propostes que suposen una millora considerable del dret català i de la justícia a Catalunya. Són la més alta distinció que la Generalitat de Catalunya atorga en l’àmbit jurídic.
 
Aprovada una subvenció de 800.000 euros a la Fundació Privada Tribunal Laboral de Catalunya
 
El Consell Executiu ha aprovat atorgar una subvenció de 800.000 euros a la Fundació Privada Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) per finançar part de les seves despeses de funcionament de 2015. Es tracta d’un sistema extrajudicial de resolució de conflictes laborals que permet a les parts trobar solucions gràcies a la conciliació i l’arbitratge. El Tribunal Laboral de Catalunya és una fundació privada constituïda en el marc de l’Acord Interprofessional de Catalunya (AIC) signat l’any 1990, del qual formen part les patronals Foment del Treball, PIMEC i FEPIME i els sindicats CCOO i UGT i que constitueix un fet diferencial en el conjunt del marc de relacions laborals de Catalunya.
 
Adaptats els estatuts de determinats consorcis en el marc del procés de reordenació i racionalització del sector públic de la Generalitat
 
El Consell Executiu ha aprovat un acord pel qual autoritza la modificació del estatuts del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), i que també dóna llum verda a la separació de la Generalitat del consorci Centre Català del Plàstic (CCP) i del consorci Distribució per Xarxa de Productes Químics (Dixquímics). Aquesta mesura s’emmarca en el procés de reordenació i racionalització del sector públic, i també en l’adaptació d’aquestes entitats al nou marc legal.
 
Autoritzat el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a realitzar una nova edició de formació forense
 
El Consell Executiu ha aprovat autoritzar el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE) a realitzar una nova edició del Programa de capacitacions en psiquiatria forense. Aquesta formació especialitzada comptarà amb un pressupost total de 74.680 euros.
 
El programa, que tindrà un durada de dos anys, oferirà als 16 participants formació teòrica i pràctica. La part teòrica de la formació es realitzarà al CEJFE i a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC), mentre que la part pràctica es desenvoluparà també a l’IMLC i a la xarxa sanitària pública o concertada del Departament de Salut.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia