En concret, es finançaran 12 places a la Llar Residència Aspasur Valldoreix del Grup Catalònia
Visita de la consellera a la Llar residència
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha anunciat aquest dimecres la concertació de 12 noves places per a persones amb discapacitat intel·lectual a la Llar Residència Aspasur Valldoreix que gestiona el Grup Catalònia a Sant Cugat del Vallès. La consellera ho ha explicat durant la visita que ha fet aquest matí a l’equipament, que també inclou un centre ocupacional de 48 places.
 
Munté ha estat acompanyada per l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa; la secretària d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal, Carmela Fortuny; i els responsables del Grup Catalònia i Aspasur.
 
La consellera ha emmarcat l’anunci en el paquet de més de 700 places que enguany el Departament preveu finançar en l’àmbit dels serveis socials especialitzats arreu de Catalunya, adreçades bàsicament a persones amb discapacitat, persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental i persones amb VIH-sida, tal com va anunciar Munté la setmana passada al Parlament.
 
Munté ha explicat que la creació d’aquestes noves places parteix de la necessitat de destinar recursos públics a la correcció de certs desajustos que s’hagin pogut produir en la cobertura dels diferents serveis, tot posant l’accent en el principi d’equilibri territorial. “El Departament ha fet una aposta decidida per serveis amb una clara component comunitària i inclusiva, alternatius a la institucionalització, amb una important despesa pública, i que tenen un major impacte en la normalització i l’autonomia de les persones”, ha destacat Munté.
 
La consellera ha explicat que “els recursos amb els quals comptem no són il·limitats, la seva quantia no és la justa, ni la desitjable, ni són suficients per fer front als reptes que se’ns presenten en el camp social i d’atenció a les persones, la qual cosa ens exigeix treballar molt, però sobretot prioritzar i fer-ho des del diàleg constant i des de la màxima transparència. Tot i això el pressupost del Departament de Benestar Social i Família presenta un compromís inequívoc amb el sosteniment de les principals estructures de l’estat del benestar i la protecció social”.
 
La Llar Residència Aspasur Valldoreix té com a objectiu proporcionar una atenció global i integral a les persones ateses, en règim d’acolliment residencial, oferint un entorn normalitzador i promovent al màxim possible l’autonomia personal. En concret, consta de dues llars residències de 12 places cadascuna en un edifici de tres plantes que comparteix amb el Centre Ocupacional Aspasur Valldoreix.
 
El Grup Catalònia engloba dues entitats sense ànim de lucre que comparteixen l’objectiu comú d’atendre les persones amb discapacitat intel·lectual, sigui quin sigui el grau d’afectació: malaltia mental, trastorn de conducta o problema social associat. Actualment gestiona 17 centres d’atenció i compta amb 760 professionals del sector de l’atenció a la discapacitat, que atenen un total de 830 persones.
 

2  

Fitxers adjunts

La consellera Neus Munté i l'alcaldessa Mercè Conesa durant la visita a la Llar Residència Aspasur Valldoreix

La consellera Neus Munté i l'alcaldessa Mercè Conesa durant la visita a la Llar Residència Aspasur Valldoreix
JPG | 2299

Un moment de la reunió que la consellera Munté ha mantingut amb els responsables del Grup Catalònia i Aspasur

Un moment de la reunió que la consellera Munté ha mantingut amb els responsables del Grup Catalònia i Aspasur
JPG | 2331