• Amb un codi d’usuari i una contrasenya, els ciutadans poden accedir a aquest entorn digital segur per fer tràmits i consultar la informació clínica individual
  • El servei ja està operatiu des d’abril a tots els CAP de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran
  • Amb aquesta iniciativa el Servei Català de la Salut millora l’accés de la ciutadania a la seva informació de salut
Fins ara ja són 1.877 els lleidatans que han demanat tenir accés al nou espai digital Cat@Salut La Meva Salut que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha posat en marxa i a través del qual els ciutadans poden consultar la documentació clínica sobre la seva salut, generada en qualsevol dels centres sanitaris de la xarxa pública.
 
A aquest entorn digital, s’ accedeix a través d’un codi d’usuari i una contrasenya, que proporciona el centre d’atenció primària de referència de cada usuari. Amb aquest nou sistema, les persones majors de 18 anys que ho vulguin disposaran de la seva informació clínica personal (com ara diagnòstics, informes clínics o resultats de proves i exploracions) en un espai digital accessible en qualsevol lloc i moment, sense que sigui necessari que acumulin informes de cap mena. Aquest nou sistema d’accés s’afegeix a la possibilitat d’accedir-hi per mitjà de certificat digital, operatiu per a tots els ciutadans de totes les regions sanitàries.
 
Cat@Salut La Meva Salut es va posar en marxa de forma pilot a 33 àrees bàsiques de salut (ABS) d’arreu de Catalunya l’octubre passat, quatre de les quals pertanyen a la Regió Sanitària Lleida (Tàrrega, Cervera, Agramunt i Ponts) i una a la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran (Tremp). A partir del març, el programa es va anar estenent arreu de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran amb la implementació a les 8 ABS del territori.A partir de l’abril ja es pot tramitar l’accés a la plataforma des de qualsevol centre d’atenció primària de la Regió Sanitària Lleida (22 ABS). L’activitat que majoritàriament fan els usuaris és la consulta d’informes clínics i del pla de medicació de la recepta electrònica.
 
A través d’aquest espai, els ciutadans ja poden accedir també a altres serveis, com el document de voluntats anticipades presentat al Registre del Departament de Salut o la sol·licitud del dia i hora de visita i el canvi de professional per a les ABS que gestiona l’Institut Català de la Salut. Al llarg del 2015 també està previst incorporar-hi altres serveis; per exemple, una agenda personalitzada per a cada ciutadà, la possibilitat de declarar-se donant d’òrgans o informació sobre les intervencions quirúrgiques garantides.
 
El CatSalut preveu que la implantació de Cat@Salut La Meva Salut arribi a totes les regions sanitàries de Catalunya a finals d’aquest any. El Pla de salut de Catalunya 2011-2015 preveu la consolidació i l’impuls d’aquest nou espai per tal d’afavorir la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en la prevenció i cura de la pròpia salut. El CatSalut ha concebut l’espai perquè esdevingui un entorn en què els ciutadans interactuïn en línia, a través del seu ordinador o d’altres dispositius mòbils, amb els professionals del sistema sanitari públic i amb el CatSalut per abordar qüestions relacionades amb informacions i prestacions de l’asseguradora pública.
 
De la mateixa manera, el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 també preveu l’actualització constant de la plataforma amb la incorporació de noves informacions i funcionalitats per tal de posar a l’abast de la ciutadania eines perquè puguin aconseguir la finalitat de tenir cura de la pròpia salut.