iMATGE
 
·         El titular de Territori i Sostenibilitat s’ha reunit avui amb consistoris, consells comarcals i diputacions per analitzar l’evolució del projecte i els cabals destinats per a cada municipi
 
·         Després de l’estiu és previst que estigui finalitzada la redacció del projecte i que en el darrer trimestre de 2016 es puguin iniciar les obres
 
·         L’obra, amb un pressupost de 18 milions, resoldrà els problemes d’abastament a 30 municipis de les quatre comarques
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’ha reunit aquest matí amb diversos alcaldes i representants dels consells comarcals de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia, així com també membres de les diputacions de Barcelona, Tarragona i Lleida per analitzar en quin estat es troba el projecte d’abastament a les comarques de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia.
 
Vila ha explicat als representants territorials que durant el mes de febrer d’enguany s’ha adjudicat la redacció del projecte constructiu i aquest és previst que estigui enllestit després de l’estiu. A partir d’aquí, durant el 2016 es podrà dur a terme la licitació i adjudicació de les obres, tenint previst que en el darrer trimestre de 2016 es pugui dur a terme l’execució dels treballs.
 
El conseller de Territori també ha explicat que, arran de la col·laboració dels municipis beneficiats per l’obra, s’han pogut calcular de manera adequada i exacta els cabals necessaris per garantir l’abastament. Pel que fa al finançament de l’actuació, ha assenyalat que ACUAES ha reiterat el seu compromís de finançar el 100% de la inversió necessària, a recuperar en 50 anys.
 
El projecte de millora de l’abastament de les comarques de la Segarra, l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Anoia millorarà el subministrament d’aigua (tant en quantitat com en qualitat) a 30 municipis de les esmentades comarques. El cost de les obres està quantificat en 18 milions d’euros.
 

3  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 289

Diagrama

Diagrama
JPG | 170

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 340