• Joana Ortega ha expressat el compromís del Govern perquè el Lluçanès esdevingui una comarca abans que acabi l’any, si la ciutadania així ho decideix en el procés participatiu que se celebrarà el proper mes de juliol.
  • També s’ha compromès a estudiar tots els informes jurídics que puguin facilitar la constitució, al més aviat possible, del consell comarcal, un cop estigui aprovada la creació de la comarca.
La vicepresidenta es reuneix amb els alcaldes del Lluçanès
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, s’ha reunit avui amb els alcaldes dels municipis que integren el Consorci del Lluçanès. A la reunió, que ha tingut lloc a la seu del Consorci, s’ha tractat sobre el procés de participació ciutadana que els municipis del Lluçanès duran a terme el proper 26 de juliol per decidir si esdevenen una nova comarca. 
 
En aquest sentit, Joana Ortega ha expressat el compromís del Govern perquè, en cas que els ciutadans expressin en el procés participatiu que volen ser comarca, aquesta pugui ser una realitat abans que acabi l’any. Així mateix, la vicepresidenta ha posat a disposició dels alcaldes el suport logístic i jurídic que necessitin perquè el procés participatiu sigui un èxit.
 
“Estic convençuda que serà un èxit de participació”, ha dit, “i la decisió que prenguin els ciutadans serà la que facilitarà, en cas que sigui positiva, que el ple del Parlament pugui aprovar la creació de la nova comarca del Lluçanès”.
 
D’altra banda, pel que fa a la futura constitució del consell comarcal, la vicepresidenta també s’ha compromès a “estudiar tots els informes jurídics que puguin facilitar que, al més aviat possible, i si així ho ha expressat la ciutadania, no únicament esdevinguin comarca, sinó que puguin tenir també aquest òrgan de gestió”.
 
Joana Ortega ha recordat que el Projecte de llei de governs locals, que va entrar al Parlament el juliol de 2013, ofereix també una bona oportunitat per introduir algun tipus de modificació que pugui permetre la constitució del consell comarcal del Lluçanès. “En tot cas, tot això està pendent de poder contrastar els informes jurídics i de poder parlar al Parlament amb els membres de la Comissió de governs locals”.
 
La vicepresidenta, que ha agraït la franquesa i la profunditat de les reflexions que li han fet arribar els alcaldes del territori, ha anunciat que després de les eleccions municipals del proper 24 de maig se celebrarà una nova reunió per detallar tots els elements específics del procés partipatiu.
 
El Consorci del Lluçanès l’integren els municipis següents: Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Martí Albars, i Sobremunt, que formen part de la comarca d’Osona; Sant Feliu Saserra, del Bages; i Santa Maria Merlès, del Berguedà.
 
A més de la vicepresidenta i els alcaldes, també hi han assistit a la reunió el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Marc Prat; el director general d'Administració Local, Jordi Souto; i la directora dels Serveis Territorials de Governació a la Catalunya Central, Rosa Carné.

1  

Imatges

Foto de grup de la vicepresidenta del Govern i els alcaldes del Lluçanès

Foto de grup de la vicepresidenta del Govern i els alcaldes del Lluçanès 803