Pelegrí amb Joan Pons, president del consell rector, i l'alcalde, durant la visita al Celler Cooperatiu La Granada
Pelegrí amb Joan Pons, president del consell rector, i l'alcalde, durant la visita al Celler Cooperatiu La Granada
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha participat avui a Vilafranca del Penedès a la jornada tècnica sobre viticultura de precisió amb el títol Agricultura de precisió com a eina vitivinícola, organitzada per INNOVI amb l’objectiu d’apropar les noves tendències en viticultura a les empreses i viticultors de Catalunya.
 
Durant la seva intervenció, Josep Maria Pelegrí ha assegurat que “la innovació és, sens dubte, el motor del progrés i l’element clau per impulsar el gran potencial que té el nostre sector vinícola. Les persones són el major actiu per aconseguir-ho, perquè de la seva actitud i aptituds dependran la competitivitat i la capacitat d’innovació del sector per adaptar-se als canvis i nous requeriments dels mercats, dels consumidors i de l’economia global. Durant el darrer any hem tingut quasi 50.000 persones i professionals que han participat activament en serveis vinculats a la innovació.”
 
Segons el conseller d’Agricultura, “la gestió del coneixement és instrument necessari per impulsar la formació, la millora continua, la transferència tecnològica, l’exportació del nostre know-how, que en tenim, i molt ben valorat aquí i a fora de Catalunya.”
 
I ha recordat que Catalunya disposa de més de 160 grups de recerca i altres centres de referència en l’àmbit agroalimentari liderats per les universitats i també per les mateixes administracions  (l’IRTA, l’INCAVI, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, les escoles de capacitació agrària i també els laboratoris de recerca que tenim arreu del territori, en són molt bons exemples).
 
Finalment Pelegrí ha remarcat que “el nostre és un departament sectorial i, com a tal, abocat per convicció ferma al territori i al sector. El nostre compromís és el de donar suport i ser aliat del sector, i en aquest sentit, promoure, incentivar i fomentar la innovació del sector agroalimentari cercant les sinergies i impulsant tot el seu potencial per tal d’ajudar-lo a ser més competitiu i amb més possibilitats d’internacionalitzar-se i d’incrementar el seu potencial d’exportació”.
 
El conseller ha agraït a INNOVI l’esforç per “impulsar la cooperació i les trobades interempresarials per afavorir la generació d'idees i sinergies entre les empreses i les entitats vinícoles”.
 
INNOVI representa el clúster del sector vitivinícola català i és una associació sense ànim de lucre enregistrada com a AEI (Associació d’Empreses Innovadores) del Ministeri d'Indústria. La missió d’INNOVI és promoure la competitivitat de las empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar, per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació. I consolidar la regió vinícola de Catalunya com a referent en matèria d'innovació i qualitat global.
 
 
 
 
moment de la cloenda Innovi
moment de la cloenda Innovi
Visita al Celler Cooperatiu la Granada
 
Abans de participar en aquesta jornada, el conseller Pelegrí va poder visitar el Celler Cooperatiu de la Granada, a l’Alt Penedès. Pelegrí va elogiar la trajectòria d’aquesta cooperativa, que des de l'any 1920 “conserva el testimoni de la pagesia vitivinícola, hereva de vinyes que han vist passar els homes i la verema de cada anyada. L'esperit cooperatiu, l'esforç i el treball de famílies dedicades a tenir cura de les vinyes del Penedès fan que cada verema arribi el millor raïm que omplirà el nostres cellers”.
 
Durant la visita, el titular d’Agricultura ha lloat la gran qualitat dels productes i la bona feina feta durant els últims anys per la cooperativa, “combinant la tradició, la modernitat, l’amor pel vi i pel Penedès. Estic convençut que, amb aquestes instal·lacions, la contínua aposta pels mercats exteriors i la vostra convicció per aconseguir uns vins amb més valor afegit i adequats a les necessitats de la societat us ajudaran a consolidar-vos com la cooperativa de referència de la comarca.”
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

2  

Fitxers adjunts

f1

f1
JPG | 282

f2

f2
JPG | 326