Empresa i Treball

TURISME

La Generalitat impulsa una línia de finançament a Euríbor +0,1% per a la renovació de la planta hotelera de Catalunya

A través d'aquesta línia de finançament es preveu mobilitzar entre 40 i 50 milions d'euros d'inversió

query_builder   15 maig 2015 10:35

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat impulsa una línia de finançament a Euríbor +0,1% per a la renovació de la planta hotelera de Catalunya

A través d'aquesta línia de finançament es preveu mobilitzar entre 40 i 50 milions d'euros d'inversió

  • Mitjançant una línia d’ajuts, bonificarà el 2,2% del tipus d’interès dels préstecs concedits per l’Institut Català de Finances (ICF) a les empreses hoteleres per a la rehabilitació i/o renovació dels seus establiments. Per a les PIMES hoteleres les condicions finals dels préstecs poden arribar a euríbor a 12 mesos +0,1%
  • Els fons per bonificar el tipus d’interès procedeixen de l’Impost sobre estades en establiments turístics
  • A través d’aquesta línia de finançament es preveu mobilitzar entre 40 i 50 milions d’euros d’inversió
La Generalitat ha impulsat, a través de l’Institut Català de Finances (ICF), una línia de finançament amb condicions preferents per a les empreses hoteleres. L’ordre, publicada avui al DOGC, permet als hotels catalans sol·licitar aquests ajuts per rehabilitar la planta d’allotjament hotelera de Catalunya.
 
Sobre els préstecs concedits per l’Institut Català de Finances (ICF) amb unes condicions d’Euríbor 12 mesos + 3,3%, la Generalitat destina una partida en ajuts, finançats amb fons procedents de l’Impost sobre estades en establiments turístics, per bonificar en 2,2 punts el tipus d’interès de l’ICF, al qual s’hi pot afegir una bonificació d’1 punt per part del Banc Europeu d’Inversions (BEI) en cas que el sol·licitant sigui una PIME i compleixi les condicions exigides pel BEI. D’aquesta manera, les condicions dels préstecs atorgats per l’ICF es redueixen a Euríbor 12 mesos + 0,1% en cas de les PIMES, i Euríbor 12 mesos + 1,1% en el cas de la resta d’empreses.
 
Amb aquesta línia d’ajuts es preveu mobilitzar entre 40 i 50 milions d’euros en la rehabilitació de la planta hotelera catalana.
 
La Generalitat continua així amb la línia d’ajuts per als establiments hotelers que ja va iniciar l’any passat, i que té com objectiu l’acompliment del Pla
Estratègic de Turisme de Catalunya 2013-2016 que determina, entre d’altres reptes, la posada en marxa d’instruments financers per rehabilitar la planta d’allotjament obsoleta per millorar la competitivitat del sector turístic català.
 
La novetat és que enguany, i gràcies a la col·laboració amb els representants del sector hoteler, s’ha fet un esforç per millorar les condicions d’aquests ajuts i fer-los encara més efectius i competitius.
 
Les millores en les condicions d’enguany, vers a les de la mateixa línia del 2014, es detallen en el quadre següent:
 
 
 
2014
2015
Import a invertir
Per plaça:
De 5.689 a 12.370 € (segons categoria)
Per plaça:
De 2.500 a 6.000 € (segons categoria)
Imports del préstec
Mínim: 100.000 €
Màxim: 2 milions
Mínim: 60.000 €
Màxim: 2 milions
Condicions del beneficiari
PIMES
25 anys d'antiguitat
Municipi < 50.000 h
Qualsevol empresa
25 anys d'antiguitat
Municipi < 150.000 h
Condicions de l'Institut Català de Finances (ICF)
Euríbor 12 mesos + 3,50 %
Euríbor 12 mesos + 3,30 %
Subvenció del Departament d'Empresa i Ocupació (DEMO)
2 %
2,20 %
Subvenció del Banc Europeu d'Inversions (BEI) *
1%
1%
Terminis del préstec
8 anys
10 anys
*Aquesta subvenció només s’aplica en el cas que l’empresa sol·licitant sigui una PIME i compleixi les condicions exigides pel BEI
 
Condicions per sol·licitar aquests ajuts
 
Poden ser beneficiaris d’aquests ajuts qualsevol empresa que tingui la seu social o activitat a Catalunya, i que sigui titular d’un establiment hoteler amb més de 25 anys d’antiguitat, degudament inscrit al Registre de Turisme de Catalunya, i ubicat en un municipi amb una població censada inferior a 150.000 habitants.
 
Perquè un projecte sigui subvencionable –pel que fa al tipus d’interès-, l’import mínim a invertir per plaça és d’entre 2.500 i 6.000 euros (segons la categoria de l’hotel), amb un total mínim de 60.000 euros i un màxim de 2 milions. El termini d'execució de les actuacions subvencionables és d'un màxim de 2 anys comptats a partir de la concessió del préstec.
 
Aquesta inversió, però, no pot estar destinada a meres actuacions de manteniment o conservació de l’establiment hoteler, sinó que ha de garantir la transformació real de l’hotel aconseguint millores substancials i significatives en termes de qualitat de l’experiència turística, eficiència energètica i accessibilitat.
 
Els termini de devolució del préstec és d’un màxim de 10 anys.
 
Cal destacar, a més, que els establiments hotelers que certifiquin que ja han realitzat inversions en reformes durant els 3 anys previs a la data de sol·licitud podran descomptar de l’import mínim de reforma la inversió ja realitzada, sempre i quan la suma de la inversió assoleixi o superi l'import mínim exigit.
 
El període per presentar les sol·licituds està obert fins el 31 de desembre de 2015 o fins exhaurir el pressupost.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia