• FGC ha subhastat a través d’eBay un funicular de Sant Joan. L’altre està exposat al Museu del Cremallera a l’estació de Monistrol Vila.
  • El cremallera i els funiculars de Montserrat van registrar el 2014 un total d’1.132.805 visitants.
Funicular subhastat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha venut mitjançant un procés de subhasta realitzat al portal web eBay una de les caixes del funicular de Sant Joan de Montserrat. L’adjudicació s’ha fet per un import de 1.769,80€.

FGC ha decidit subhastar una de les dues caixes del funicular com a conseqüència de la renovació del material mòbil del funicular de Sant Joan.

L’altra caixa del funicular serà conservada com a material històric i exposada al Museu del Cremallera que hi ha a l’estació de Monistrol Vila.


L’experiència de la venda i subhasta per eBay

Aquesta és la segona experiència de venda de material ferroviari d’FGC a eBay. L’octubre de l’any 2014, amb motiu de la substitució de les unitats de tren de la sèrie 111 per les noves unitats de les sèries 113 i 114 que actualment circulen per la línia Barcelona-Vallès, FGC va decidir impulsar una iniciativa pionera en l’àmbit estatal de venda i subhasta de part del seu material ferroviari per internet. La campanya va tenir una gran acollida tant entre els clients de Ferrocarrils com entre els aficionats del món ferroviari, possibilitant que disposessin a casa de tots aquells elements que durant anys havien format part dels seus viatges en tren.

Amb aquest mateix esperit, FGC va incorporar als elements disponibles a eBay una de les caixes del funicular de Sant Joan.
Visitants funicular
L’èxit de l’Explotació de Montserrat

Tant el Cremallera com els Funiculars de Montserrat han experimentat en els darrers anys un creixement constant i continuat en el nombre de visitants. Per tercer any consecutiu, l’any 2014 es va superar el milió de visitants, arribant a registrar 1.132.805 viatgers. El Cremallera de Montserrat va tenir 620.000 visitants, mentre que els funiculars van assolir el mateix any la xifra de 512.805 visitants.

Del total que persones que visiten la muntanya de Montserrat, 2.405.131 l’any 2014, un 25,74% utilitza el cremallera i un 21,32% utilitzen els funiculars.

Un dels factors clau en l’augment de visitants ha estat el creixement del turisme interior de proximitat. Un altre fet determinant han estat els paquets turístics combinats que comercialitza FGC, que garanteixen més activitats a preus més econòmics. I una altra part d’aquest creixement també respon a les estratègies de captació de clients que FGC ha establert en els últims anys.

Les col·laboracions amb mercats internacionals han permès canalitzar part del turisme de la ciutat de Barcelona cap a la muntanya, en tractar-se d’un destí relativament proper a la capital catalana.

2  

Imatges

Funicular subhastat

Funicular subhastat 2883

Visitants funicular

Visitants funicular 274

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 877