Un total de 7 cellers elaboradors de vins i caves de Catalunya presenten els seus productes a la fira London Wine
 
 
Un total de 7 cellers elaboradors de vins i caves de diferents denominacions d’origen reconegudes a Catalunya es presenten a la fira London Wine, que té lloc del 18 al 20 de maig, a Londres, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i sota la direcció i coordinació de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), del DAAM.
 
London Wine, l’única fira monogràfica del sector vinícola i altres begudes alcohòliques del Regne Unit, dirigida exclusivament a un públic professional, rebrà al voltant de 12.000 compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, dels quals el 20% són visitants internacionals provinents de 79 països, a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els més de 1.100 expositors.
 
La participació a l’estand de Catalunya, sota el lema CATALONIAWINES.CAT, que dóna cobertura de marca i prestigi de país, permetrà a les empreses participants establir contactes comercials i consolidar la seva presència en el mercat britànic.
 
Alhora, en l’esmentat estand s’ha habilitat l’espai Tasting Wine, en què es difondrà les singularitats que caracteritzen les 11 denominacions d’origen del vi que hi ha reconegudes a Catalunya, i  s’hi organitzarà tasts comentats dels vins dels cellers catalans presents sota el paraigües Catalonia.
 
Per a celebrar el vi en totes les seves formes, la London Wine Fair formarà part de la inaugural London Wine Week, la setmana durant la qual transcorre la fira, en la que Londres serà la seu d’una setmana de festivitats del vi, amb la participació de més de 100 dels millors restaurants, bars de vins i comerços independents, que obriran les seves portes al públic de la ciutat.
 
.- Cellers participants:
 
Albet I Noya SL | DO Penedès, DO Catalunya | Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)
Caves Miquel Pons | DO Cava, DO Penedès | La Granada del Penedès
(Alt Penedès)
Clos Pons | DO Costers del Segre | Rosselló (Segrià)
Cooperativa Agrícola Falset-Marçà SCCL | DO Montsant | Falset (Priorat)
Heretat MontRubí | DO Penedès | Font-Rubí (Alt Penedès)
Maset del Lleó | DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | La Granada del Penedès (Alt Penedès)
Mont Marçal | DO Cava, DO Catalunya. DO Penedès | Castellví de la Marca
(Alt Penedès)
 
.- Novetats que presenten els cellers catalans a la fira London Wine Fair
 
Albet i Noya SL
Presentació del nou vi negre "Ocell de Foc".

Caves Miquel Pons
Presentació de la nova imatge del vi muscat Núria de Montargull.
 
Cooperativa Agrícola Falset-Marçà SCCL
Presentació de les noves anyades d’IMUS 2014 i d’Ètim Blanc 2014.
Presentació del vi Lo Foc del Castell, de la nova gamma de vins Castell de Falset, una gamma d'edició limitada "premium" amb una llegenda darrera, cadascun dels vins representa un personatge.

Heretat MontRubí
Gaintus 500+ 2013: primer vi elaborat a les vinyes joves de Sumoll.
Finca Durona 2014: 100% parellada amb 10% vol. d’alcohol, criat en gerres de ceràmica.

Mont Marçal
Cava Aureum de Mont Marçal Gran Reserva Brut Nature 2009.
 
 
.- El potencial del sector vitivinícola català
 
Les xifres:
 
9.768 viticultors i 600 cellers embotelladors.
Superfície conreada de 44.798,07 hectàrees i 709.278,38 hl de vi emparat.
Els cellers catalans van comercialitzar, l’any 2013, 808.347,98 hl de vi.
 
Pel que fa al comerç exterior, Catalunya exporta el 44,01% de la seva producció de vi amb denominació d’origen protegida (352.267,66 hl) a més de 150 països, sobretot d'Europa (60,27%), Amèrica (18,47%) i Àsia (8,96%). Lituània, Xina, Noruega, Suïssa, Irlanda i EEUU, així com la resta de països europeus no pertanyents a la Unió Europea (UE), han incrementat les importacions de vi català en volum entre 2012-2013.
 
Les exportacions catalanes de vi han crescut durant els últims cinc anys (des de 2009) un 18,02% en volum i del 31,38% en valor. Amb 606.871,11 milers d’euros i 35.226.766 litres durant l’any 2013, les exportacions de vi català van representar el 23,54% del valor i l’11,70% del volum total de venda de vi de l’Estat en el mercat exterior.
 
Finalment, val a dir, d’altra banda, que per a donar suport als cellers que volen introduir-se en el mercat alemany, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de PRODECA, organitza activitats de promoció sobre el terreny, com la participació anual agrupada d’empreses catalanes del sector del vi a la fira Prowein de Düsseldorf.  En aquest sentit, aquest any, el Departament també ha organitzat la participació, sota el paraigües de Catalunya, del sector vitivinícola català a l’esmentada fira London Wine, que té lloc a Londres del 18 al 20 de maig, i a Prowein Xina, a Xangai, que se celebrarà de l’11 al 13 de novembre.


Més informació:
www.prodeca.cat  |  +34 93 552 48 20
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.