La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha presentat aquesta tarda a la seu del Departament d’Interior les diferents campanyes de sensibilització a la població per a l’estiu 2015. La sessió ha estat presidida pel Subdirector general de Programes en Protecció Civil, Jaume Guamis, i s’ha adreçat als voluntaris habilitats en campanyes de sensibilització i responsables i/o presidents de les associacions de voluntaris de protecció civil (AVPC). En aquesta trobada hi han participat més de 50 voluntaris de 28 AVPC.
 
Les associacions de voluntaris de protecció civil que han participat han estat:: Abrera, Ametlla del Vallès, Balenyà, Bescanó, Caldes de Montbui, Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, Cardona, Castellbell i El Vilar, Cercs, el Catllar, Figueres, la Garriga, Lloret de Mar, el Masnou, Masquefa, Navàs, Olot, Palafolls, Palafrugell, Reus, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, Tona, Valls, Vilanova del Camí i Vilanova del Vallès.
 
A la jornada s’han presentat les diferents campanyes de sensibilització que du a terme Protecció Civil de la Generalitat a l’estiu (revetlles, seguretat a la platja, onada de calor, fortes pluges i ozó troposfèric) i el material que hi ha al web de la Generalitat i que està disponible perquè els voluntaris de protecció civil formats per dur a terme tasques de sensibilització i els ajuntaments, com a administració més propera al ciutadà, puguin fer-ne difusió entre la població.
 
Entre el material de sensibilització de Protecció Civil es poden trobar còmics infantils amb consells de seguretat per a les revetlles, falques de ràdio amb consells de revetlles, platja segura i fortes pluges, vídeo divulgatiu de revetlles i d’inundacions, pòsters amb consells de pluges en català, castellà, anglès, francès i xinès, etc. A més, s’ha presentat el material que la DGPC ha editat per aquest estiu i que consisteix en 2.000 pòsters i 50.000 ventalls amb consells de seguretat a les platges que es repartiran als ajuntaments costaners i a les empreses de vigilància a les platges.
 
A la jornada també s’ha explicat el visor de les platges, un aplicatiu del web de Protecció Civil de la Generalitat que ofereix informació en línia i en temps real de quines platges estan vigilades, la bandera que oneja en cada moment en les vigilades, si hi ha meduses, quin tipus i perillositat, i serveis disponibles (comissaries, CAP, transport públic, accessibilitat, etc.).
 
Per últim, els responsables de les associacions de voluntaris de protecció civil de Castell-Platja d’Aro i Tarragona han exposat els casos pràctics del treball per al foment de la sensibilització en l’àmbit municipal.
 
En aquest sentit, l’AVPC de Castell-Platja d’Aro ha explicat que difonen consells de seguretat a la població sobre els diversos riscos que poden afectar al seu municipi a través de la ràdio i televisió locals, de Youtube i fent xerrades a escoles i a altres centres.
 
Per la seva banda, l’AVPC de Tarragona ha explicat que organitzen xerrades de manera regular a col·legis, centres socials de gent gran i associacions de veïns  en què ensenyen mesures d’autoprotecció davant una onada de calor i risc d’incendi forestal, tot i que durant l’any també fan xerrades de seguretat a la llar per al col·lectiu de gent gran i ja fa una dècada que organitzen sessions d’autoprotecció davant del risc químic.
 
 

2  

Imatges

Foto de la sessió aquesta tarda al dept Interior

Foto de la sessió aquesta tarda al dept Interior 1848

Foto 2 de la sessió aquesta tarda amb els voluntaris PC al dept Interior

Foto 2 de la sessió aquesta tarda amb els voluntaris PC al dept Interior 2282

2  

Fitxers adjunts

Pòster de la campanya de revetlles per aquest any

Pòster de la campanya de revetlles per aquest any
JPG | 3606

Un altre dels pòsters de la campanya de revetlles d'aquest any

Un altre dels pòsters de la campanya de revetlles d'aquest any
JPG | 2044