Dia dels Parcs al Montsant
Fotografia d'una de les edicions del dia dels parcs al Montsant
Amb motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs s’ha organitzat una jornada d’educació ambiental, lúdica i pedagògica a l’Escola Sant Feliu dels Guiamets
 
 
El Parc Natural de Montsant del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha organitzat per demà, 19 de maig, la Diada del Parc a l’escola. Aquesta és una jornada d’educació ambiental on els alumnes d’una de les escoles de la comarca del Priorat participen en tallers i activitats que els apropen a la descoberta del patrimoni del Parc Natural de Montsant i els mostren la necessitat de respectar el seu entorn més immediat.
 
El dia 24 de maig ha estat designat com el Dia Europeu dels Parcs, i el Parc de Montsant ho celebra apropant el parc a la població escolar. Aquest any, la diada se celebra a l’Escola Sant Feliu dels Guiamets i els protagonistes seran un total d'11 nens, des d’Educació infantil  fins a Cicle superior.
 
La festa té com a principal objectiu apropar i difondre els valors naturals i culturals del Parc Natural i donar a conèixer, d’una forma lúdica i cultural, els diversos projectes de conservació del patrimoni que s’hi desenvolupen. Enguany, l’activitat es dividirà en dos àmbits d’actuació, amb activitats a l’escola i al Mirador dels Guiamets, espai natural a l’aire lliure condicionat per l’Ajuntament. Els aspectes concrets que es treballaran durant els tallers seran els valors immaterials de Montsant amb una activitat sobre llegendes populars dels eremites de Montsant que atribueixen a la muntanya un origen i una història carregada d’espiritualitat; les plantes aromàtiques que colonitzen els indrets més inhòspits de Montsant, valuoses pel seu servei ecosistèmic i les seves propietats medicinals; i “els gegants vegetals”: els principals arbres i les funcions ecològiques que fan a la natura.
 
Paral·lelament, el Cos d’Agents Rurals, que col·labora en l’organització de la jornada, ha preparat diferents activitats per donar a conèixer als més petits la fauna que s’amaga dels nostres ulls, com reconèixer els seus rastres i aprendre a observar-la sense interrompre els seus hàbits.
 
La presentació de la diada anirà a càrrec del director dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament d’Agricultura i Medi Natural, Anton Ballvé, l’alcalde dels Guiamets, Jaume Guerola, i de Neus Miró, del Parc Natural de Montsant.
 
Les activitats es desenvoluparan durant tot el matí, i com a acte de cloenda s’ha previst fer una plantada d’arbres.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Una edició anterior del Dia dels Parcs

Una edició anterior del Dia dels Parcs
JPG | 5256