• El nou front portuari tindrà àmplies zones de passeig, vials de circulació, zones de servei i àrees d’aparcament, i potenciarà la integració del port amb el teixit urbà, amb una inversió prevista de 3 MEUR
  • Es licita la redacció del projecte d’urbanització que ha d’estar enllestida en  sis mesos
Port de l'Estartit
Ports de la Generalitat ha iniciat la licitació de la redacció del projecte d’urbanització del passeig Marítim del port de l’Estartit, una actuació que té com a principal objectiu fer una nova definició del passeig Marítim amb zones de passeig i zones verdes, així com de la seva zona d’influència, i la creació de nous espais per a ús ciutadà. Per urbanitzar aquest passeig es preveu una inversió de 3 MEUR.
 
El passeig Marítim de l’Estartit que envolta les instal·lacions portuàries té una superfície de 28.492 metres quadrats i comprèn la franja que va des de l’últim tram del moll de ribera, adequat per Ports de la Generalitat l’any 2006, fins a la rotonda d’entrada a la zona portuària. A més, el projecte preveu adequar el Torrent d’en Planes, a la zona de ponent del port.
 
Port de l’Estartit
 
En el port de l’Estartit s’hi desenvolupen activitats pesqueres, nàutiques i turístiques:
  • Moll central destinat a la flota pesquera, lloguers d’embarcacions, vaixells turístics i centres d’immersió. L’edifici del moll dóna cabuda a l’oficina del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, l’oficina de Ports de la Generalitat, un centre de recàrrega d’ampolles per al busseig i serveis públics.
  • Dàrsena esportiva gestionada pel Club Nàutic Estartit que inclou una zona destinada a Escola de vela, àrea de reparacions d’embarcacions i zona d’aparcament i que acull 680 embarcacions d’esbarjo. El Club Nàutic va renovar la concessió administrativa l’any 2014, per 30 anys més, i preveu invertir 12 MEUR en vàries fases per modernitzar les instal·lacions.
  • Zona de nàutica popular gestionada per l’Associació Nàutica Llevantina, que acull  239 embarcacions de petita eslora. La llevantina  va finalitzar el 2010 la reordenació de la nàutica popular amb una inversió de 2,8 MEUR.
 
 
19 de maig de 2015

1  

Imatges

Port de l'Estartit

Port de l'Estartit 991

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 94