El Departament d'Empresa i Ocupació expressa la seva sorpresa per l'anunci de mobilitzacions del sector del taxi basada en informacions periodístiques que no es corresponen amb l'actuació de la Generalitat.
 
És conegut que la Generalitat -mitjançant una iniciativa interdepartamental coordinada conjuntament per la Secretaria d'Empresa i Competitivitat i la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat- està preparant una proposta per a la regulació de l'economia col·laborativa a Catalunya.
 
L'objectiu d'aquesta proposta ha de ser crear el marc adequat perquè els projectes d'economia col·laborativa es puguin desenvolupar de manera normal, sense afavorir l'economia submergida i adequant-se a unes regles del joc que siguin equitatives en relació als altres sectors de l'economia. Això comporta, òbviament, el compliment de la normativa sectorial vigent en cada cas, com la de transport.
 
Qualsevol interpretació que la regulació de la Generalitat, un cop adoptada, pugui representar la legalització automàtica de qualsevol activitat de l'economia col·laborativa no es correspon amb la realitat. Certes prevencions són, doncs, infundades.
 
La Generalitat -i, específicament, el Departament d'Empresa i Ocupació- reitera la seva predisposició al diàleg sobre aquesta qüestió amb tots els sectors implicats, inclòs el sector del taxi.