El delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada, ha estat l’invitat d’honor de la Legió Estrangera francesa dilluns 18 de maig. El general en cap de la Legió, Jean Maurin, acompanyat d’altres oficials, ha rebut el representant del Govern a la caserna central, prop de Marsella, on hi ha l’Estat Major i el Museu, per commemorar la participació dels nombrosos catalans que van lluitar amb França durant la Primera Guerra Mundial.
Delegació del Govern a França i Suïssa
Els legionaris van mostrar al delegat del Govern la medalla al valor dels Voluntaris Catalans, una peça única recuperada fa poc pel conservador del Museu. Aquesta medalla s’entregava com a reconeixement als actes heroics dels voluntaris durant la guerra i ara s’exhibeix al Museu de la Legió penjada de l’estendard del Regiment on lluitaven els catalans. Uns 2.000 joves d’origen català es van allistar a la Legió Estrangera entre el 1914 i el 1918. D’aquests, 420 van morir durant el conflicte bèl·lic.
 
Després de la visita al Museu, es va mostrar al delegat l’anomenada “cripta” de la Legió, un lloc d’accés molt restringit on es conserven els records més preuats d’aquesta institució militar  francesa fundada el 1831. La delegació catalana també va poder escoltar la música de la Banda de la Legió, de renom internacional, i es va aplegar amb el general en cap del cos armat davant del monument als seus morts. Finalment, es va celebrar un dinar commemoratiu, amb participació d’una part de la oficialitat, per subratllar la incorporació de la medalla al Museu de la Legió.

2  

Imatges

Foto 1

Foto 1 242

Foto 2

Foto 2 1522