• Aquest projecte implica a tota la comunitat educativa per transmetre a l’alumnat la realitat científica sobre les drogues i evitar-ne el seu consum   
El Departament d’Ensenyament, juntament amb la Fundació de CaixaBanc i el Departament de Salut, presenta per quart curs consecutiu el projecte Aquí en parlem per promocionar la prevenció del consum de drogues en els centres de secundària. L’acte tindrà lloc avui al espai Cosmocaixa de Girona on es presentaran les novetats de aquest programa per el curs 2015-2016 als directors/es dels Instituts públics de la demarcació.
 
Aquest pla de la Generalitat de Catalunya i de l’Obra Social de la Caixa pretén implicar a tota la comunitat educativa per informar i sensibilitzar als joves sobre la prevenció de la drogodependència des d’un enfocament multidisciplinari i competencial. Així, l’alumnat tindrà evidències científiques de les conseqüències que aquestes substàncies tenen en el organisme.  
 
El programa Aquí en parlem aporta diferents recursos per ajudar els centres a treballar la prevenció del consum de drogues de manera transversal. La proposta pedagògica s’orienta a fomentar una actitud crítica vers el consum de drogues, amb un èmfasi especial en la presa de decisions i la responsabilitat personal. L'objectiu és que aquesta metodologia i materials, elaborats per especialistes de totes les matèries curriculars, arribi a tot el professorat de Catalunya.
 
El programa es va iniciar el curs 2012-13 al Serveis Territorials de Lleida, i els cursos 2013-14 i 2014-15, s’ha estès a Instituts dels Serveis Territorials del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. Està previst que pel curs 2015-16 es desplegui a la demarcació de Girona, a Tarragona, i a Barcelona ciutat.
 

 
21 de maig de 2015