• El Departament de Cultura organitza la Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG)
Jornada de les Bibliotetes Especialitzades de la Generalitat
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat que “l’actual sistema bibliotecari de Catalunya té ja cent anys i per això li dediquem l’any actual. En les darreres dècades hem modernitzat aquest sistema, una fita de la qual n’estem orgullosos”. El conseller ha fet aquesta afirmació durant la inauguració de la Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat (BEG), que se celebra aquest matí al Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), en el marc dels actes de celebració de “2015 Any de les Biblioteques".
 
Al respecte, el conseller ha afegit que “trobades com aquesta resulten cabdals per poder fer les necessàries reflexions sobre on estem i cap on hem d’encarar el futur en un sector com el de les biblioteques tant important per a la cohesió social i cultural”.
 
La Jornada de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat, d’inscripció gratuïta, es dirigeix al personal de les biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya i a qualsevol professional interessat.
 
La Jornada ha permès donar a conèixer el nou model finlandès de biblioteques governamentals, coordinat des de l’oficina del seu primer ministre. També ha permès fer una revisió informativa de les actuacions que la Comissió i el Grup de Treball de Catalogació de les BEG estan fent en el model de biblioteques governamentals; i finalment, a través de l’Assemblea, s’ha pogut escoltar la veu a tots els membres del col·lectiu i palesar la interacció entre les BEG i el Servei de Biblioteques.
 
La Jornada BEG 2015 ha estat possible gràcies a la Comissió BEG, impulsora de les accions de coordinació entre els diferents serveis.
 
Les actuacions de les Biblioteques Especialitzades de la Generalitat estan definides per la voluntat de garantir l’accés a la informació de qualitat i de  racionalització dels recursos públics.
 
Aquests serveis d’informació i biblioteques són centres estratègics. En primer lloc, perquè atesa la seva adscripció departamental i institucional gaudeixen de presència en el si dels diferents departaments, institucions i ens de la Generalitat de Catalunya. També perquè, pel seu elevat grau d’especialització, estan en disposició de donar accés a informació de qualitat, per mitjà d’uns fons únics i d’una dotació professional d’alt nivell, a les entitats a les que pertanyen. A més, constitueixen un suport  informatiu per a la presa de decisions i aporten valors afegits d’informació de qualitat  a la direcció, als tècnics i als organismes de cada departament per dur a terme les tasques que els són pròpies.

1  

Imatges

El conseller, acompanyat del director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada , Xavier Hernàndez, i de la cap del Serveis de Biblioteques, Carme Fenoll, durant la inauguració de la Jornada

El conseller, acompanyat del director del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada , Xavier Hernàndez, i de la cap del Serveis de Biblioteques, Carme Fenoll, durant la inauguració de la Jornada 1987