· Quatre persones detingudes per un assalt en un domicili de Benavent de Segrià i una cinquena per un atracament en un estanc de Puigverd de Lleida
 
· Tres dels detinguts han ingressat a presó per ordre judicial
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat 19 de maig dos homes de 27 i 28 anys, i dues dones de 24 anys, tots quatre de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida (Segrià), com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació en un domicili, i un delicte de robatori i furt d'ús de vehicle a motor.
 
Durant la mateixa investigació es va detenir un altre home, de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, com a presumpte autor d'un altre robatori amb violència i intimidació en establiment comercial.
 
Els fets es remunten a la matinada del passat 24 d'abril quan es va produir un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Benavent de Segrià. Uns desconeguts van forçar una finestra per tal d'accedir a l'interior i, un cop dins, van agredir i emmordassar la propietària de l’habitatge, una dona de 85 anys. Els lladres van fugir amb els diners i les joies que van trobar dins la caixa forta.
 
Durant la fase d'investigació els agents van constatar que els delinqüents s'havien desplaçat fins a Benavent del Segrià amb un vehicle que havien sostret la mateixa nit a Lleida.
 
Finalment, la investigació va concloure el passat 19 de maig amb la detenció a Lleida de les cinc persones presumptament implicades en els diferents robatoris i la recuperació de part de les joies sostretes.
 
El mateix dia de la seva detenció es va realitzar dues entrades i perquisicions en els domicilis dels detinguts, situats al carrer Caldereries i Sant Pere Claver de Lleida. Durant els escorcolls es va comissar objectes dels quals s’investiga si poden estar relacionats amb altres fets delictius.
 
També van trobar indicis que relacionaven un dels detinguts amb un atracament comés el passat 14 de maig, en un estanc de Puigverd de Lleida (Segrià).
 
En aquest robatori, el lladre va accedir a l'establiment amb la cara oculta per un casc i, després d'intimidar a la dependenta amb una arma de foc curta, va sostreure diners de la recaptació i diversos cartrons de tabac.
 
En el moment en que l'atracador sortia de l'establiment va ruixar amb un esprai de pebre la cara d’un client que entrava al local. Tot apunta que ho va fer per evitar que l’home veiés amb quin vehicle fugia i en quina direcció.
 
Sobre els detinguts, els mossos mantenen obertes diferents línies d’investigació i no es descarten noves imputacions i detencions.
 
Les dues dones detingudes van quedar en llibertat el mateix dia de la seva detenció, després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerides.
 
Pel que fa als tres homes detinguts, tots tres amb antecedents, han passat avui a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida. El jutge ha decretat l’ingrés a presó de tots tres.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 21 de maig de 2015