• Es tracta d’una coinversió en capital risc, feta a través dels fons Capital Expansió i Caixa Innvierte Industria.
  • Aquest finançament permetrà a l’empresa abordar un ambiciós pla de creixement i internacionalització, incrementar un 66% la capacitat productiva i augmentar més d’un 50% la xifra de negoci en els propers 3 anys.
L’ICF i “la Caixa” han tancat una operació de coinversió per finançar el pla de creixement i internacionalització de l’empresa química catalana Plásticos Compuestos. La coinversió s’ha realitzat en el marc d’una ronda de finançament de 5 milions d’euros, mitjançant capital risc, a la que també s’hi ha sumat l’actual equip fundador de l’empresa.  
 
L’ICF i “la Caixa” hi han invertit a través dels fons Capital Expansió i Caixa Innvierte Industria. Capital Expansió és un vehicle gestionat per ICF Capital, la gestora de capital risc de l’ICF. Caixa Innvierte Industria és un vehicle gestionat per Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de “la Caixa”.
 
Plásticos Compuestos és una empresa familiar del sector de la “química fina”, dedicada al disseny i fabricació de concentrats de color (masterbatches), additius i altres compostos per a la indústria transformadora del plàstic.
 
La companyia exporta actualment el 60% de la seva producció i ha posat en marxa un ambiciós pla de creixement per augmentar el negoci internacional. Entre d’altres fites, preveu incrementar un 66% la seva capacitat productiva.
 
L’empresa invertirà 7 milions d’euros en incrementar la capacitat productiva dels productes actuals, en noves línies de producció per a nous productes, i en R+D de processos i logística. Així mateix preveu crear 12 nous llocs de treball.
 
El nou finançament permetrà a la companyia reforçar la seva capitalització i abordar aquest ambiciós pla de creixement, amb l’objectiu d’augmentar més d’un 50% la xifra de negoci en els propers 3 anys.
 
Sobre Capital Expansió
 
Capital Expansió és un dels fons de capital risc de l’Institut Català de Finances (ICF), mitjançant els quals l’entitat financera pública catalana facilita l’accés al finançament i coinverteix en empreses catalanes amb un alt potencial de creixement.
 
Amb un volum d’inversió total de 20 milions d’euros, el fons coinverteix amb d’altres inversors privats – mitjançant préstecs participatius i/o capital -, en empreses mitjanes amb projectes de creixement, consolidació i internacionalització.
 
La inversió a Plásticos Compuestos és la segona operació que realitza aquest fons. Actualment Capital Expansió compta en el seu portfoli amb Aïta, empresa de complements de moda.
 
Sobre Caixa Innvierte Industria
 
Caixa Innvierte Industria, és un vehicle d’inversió creat amb la participació del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), en el marc del Programa Innvierte, i amb la  participació minoritària del Institut Català de Finances. Amb un volum d’inversió total de 35 milions d’euros, el fons inverteix en companyies amb seu a Espanya que operen en l’àmbit de les tecnologies industrials amb un fort component de tecnologia i internacionalització.
 
La inversió a Plásticos Compuestos és la novena operació que realitza aquest fons. Actualment, Caixa Innvierte Industria compta en el seu portfoli amb Xtraice, empresa especialitzada en el desenvolupament i comercialització de pistes de patinatge sobre gel ecològic; Pevesa, que desenvolupa proteïnes vegetals mitjançant biotecnologia per a la seva aplicació en l’agricultura ecològica i l’alimentació; Forest Chemical Group, que fabrica adhesius industrials termostables; Fast Drinks, fabricant de llaunes autocalentables; Stinser, que ofereix una gestió integral de l’acer com a matèria prima a indústries de sectors com l’automoció o els electrodomèstics; Scutum, que ha creat un nou concepte d’scooters elèctrics; Nanogap, que desenvolupa i produeix nanopartícules amb aplicacions en diferents sectors; i Tecalum, especialitzada en la fabricació de peces d’alumini per a múltiples sectors industrials.
 
Sobre Plásticos Compuestos
 
Plásticos Compuestos, amb seu a Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental), va tancar el 2014 amb una xifra de negoci superior als 25 milions d’euros i exporta el 60% de la seva producció, principalment a països de la Unió Europea i el continent africà.
La companyia es caracteritza pel seu compromís amb el medi ambient, raó per la qual desenvolupa una línia de productes amb carbonat de calci, un compost químic que ajuda a disminuir el polímer en la producció d’elements plàstics millorant així la impremta de CO2 i disminuint en més d’un 40% el cost de fabricació.
 
A més, Plásticos Compuestos és el coordinador de Greenavoid, un projecte col·laboratiu d’empreses a nivell europeu destinat a desenvolupar noves solucions que evitin la degradació del medi ambient.

1  

Fitxers adjunts

L'ICF i "la Caixa" coinverteixen en una pime catalana del sector químic en el marc d'una ronda de finançament de 5 milions d'euros

L'ICF i "la Caixa" coinverteixen en una pime catalana del sector químic en el marc d'una ronda de finançament de 5 milions d'euros
PDF | 64