Drets Socials

Cartell de l'acte institucional

La consellera Neus Munté presenta un nou programa per a promoure la responsabilitat familiar corporativa a les empreses

query_builder   27 maig 2015 19:30

event_note Nota de premsa

La consellera Neus Munté presenta un nou programa per a promoure la responsabilitat familiar corporativa a les empreses

Ho ha anunciat en el marc de l’acte institucional del Dia Internacional de la Família que el Departament de Benestar Social i Família ha organitzat al Palau Moja
La secretària de Família i la consellera Munté
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha presentat aquesta tarda el programa “L’empresa responsable en l’àmbit de la família. Família i empresa. Valors compartits” que té per màxim objectiu promoure la responsabilitat familiar corporativa a les empreses. La iniciativa pretén fomentar una cultura del treball prou flexible que afavoreixi la vida en família dels treballadors amb els conseqüents beneficis directes i indirectes pel que fa a la seva salut, motivació, implicació i productivitat.
 
L’anunci s’ha produït en el marc de l’acte institucional del Dia Internacional de la Família que el Departament ha organitzat al Palau Moja de Barcelona.
 
La consellera Munté ha explicat que aquest programa, juntament amb el Pla integral de suport a la família i accions de la societat civil com Ara és l’Hora - Iniciativa per la reforma horària, “són símptomes inequívocs que alguna cosa està canviant al nostre país i que probablement estem començant un camí sense retorn, una nova conquesta en l’Estat del Benestar que no serà fàcil però que, estic convençuda, aconseguirem tard o d’hora”.
 
“En els últims anys”, ha afegit Munté, “ha proliferat amb força la Responsabilitat Social Corporativa. Ara del que es tracta és de continuar en aquest objectiu afegint-hi una nova branca com és la Responsabilitat Familiar Corporativa”. La consellera ha apostat per promoure més la conciliació entre la vida familiar i laboral, ja que “té un impacte positiu en els fills, permet dedicar més temps a la cura de les persones grans, una atenció més gran a la família extensa i una repartició més equitativa de les responsabilitats de la llar”.
 
El programa impulsat per la Secretaria de Família vol complementar les polítiques similars que lidera des de fa temps el Departament d’Empresa i Ocupació, sense duplicitats, fomentant la reflexió i una visió novedosa entre el món de l’empresa i els treballadors per caminar junts cap a un entorn laboral més amigable amb les famílies.
 
En concret, el Departament difondrà les característiques de l’empresa familiarment responsable, promourà la possibilitat real d’instaurar polítiques empresarials amb una cultura i un lideratge centrats en la persona i la seva família, explicarà els beneficis que comporta implementar aquestes polítiques tant per a l’empresa com per als treballadors i, alhora, conscienciarà sobre els valors, les competències i les habilitats que es generen dins de l’entorn familiar i que poden ser transferibles al món laboral.
 
Beneficis per a la família i l’empresa
Durant l’acte institucional també s’ha presentat el document “L’empresa responsable: 12 beneficis clau per a la família i l’empresa” que esdevé el marc teòric i el punt de partida del nou programa de Benestar Social i Família. L’estudi ha estat presentat per l’investigador Marc Grau i identifica els següents beneficis:
 
Per a la família:
  1. Més hores amb els fills.
  2. Més cura de les persones grans.
  3. Més temps amb la parella i més equitat en el repartiment de les responsabilitats de la llar.
  4. Més temps per a la família extensa.
  5. “Si jo estic bé, la meva família estarà millor”.
  6. Generació de valors transferibles.
 Per a l’empresa:
  1. Més compromís.
  2. Més bona salut.
  3. Més percepció de suport.
  4. Més satisfacció.
  5. Més motivació transcendent.
  6. Més productivitat.
L’acte ha estat inaugurat per la secretària de Família, Dolors Gordi, i ha comptat també amb la intervenció del formador Víctor Küppers. Amb aquesta cita la Generalitat ha tancat de forma solemne el XX Aniversari de l’Any Internacional de la Família que ha donat lloc a nombrosos actes i activitats en els darrers dotze mesos.
 

4  

Fitxers adjunts

Publicació "L'empresa responsable: 12 beneficis clau per a la família i l'empresa"

Publicació "L'empresa responsable: 12 beneficis clau per a la família i l'empresa"
PDF | 830

Cartell de l'acte institucional del Dia Internacional de la Família 2015

Cartell de l'acte institucional del Dia Internacional de la Família 2015
JPG | 732

L'investigador Marc Grau durant la primera ponència

L'investigador Marc Grau durant la primera ponència
JPG | 532

La secretària de Família i la consellera Munté seguint la conferència de Marc Grau

La secretària de Família i la consellera Munté seguint la conferència de Marc Grau
JPG | 2275

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia