Direcció General de Comunicació

Govern

DISTINCIONS

El Govern aprova els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya 2015

query_builder   2 juny 2015 14:41

event_note Nota de premsa

DISTINCIONS

El Govern aprova els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya 2015

 
 
  • Es reconeix l’humorista gràfic Toni Batllori, el programa Valor afegit de TV3, els periodistes Xavier Graset i Salvador Cot, el Canal Reis TV o el publicista Agustí de Uribe-Salazar
 
  • El lliurament dels premis tindrà lloc aquest dijous i el presidirà el president de la Generalitat, Artur Mas, al Palau de la Generalitat
 
El Govern ha aprovat el decret pel qual es concedeixen els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat de Catalunya d’aquest 2015. Enguany el jurat de la XV edició dels guardons ha decidit atorgar-los a l’humorista gràfic Toni Batllori, en la categoria de Premsa; al programa Valor afegit de TV3, en la categoria de Televisió; al periodista Xavier Graset, en la categoria de Ràdio; al periodista Salvador Cot, en la categoria de Mitjans d’arrel digital; al Canal Reus TV, en la categoria de mitjans de proximitat, i al professional de Relacions Públiques, Agustí de Uribe-Salazar, en la categoria de Publicitat.
 
-          Toni Batllori, Premi Nacional de Premsa.S’ha valorat la seva dilatada trajectòria com a ninotaire i humorista gràfic, i especialment l’anàlisi esmolada de l’actualitat que ofereix des de la tira de sàtira política que publica, fa més de vint anys, al diari La Vanguardia.
 
-          Xavier Graset, Premi Nacional de Ràdio. Se’l reconeix per la seva trajectòria professional, que s’ha desenvolupat principalment a la ràdio pública catalana, però també en altres mitjans com TV3 o Canal Reus TV. Actualment dirigeix el programa L’Oracle de Catalunya Ràdio.
 
-          Programa Valor afegit, Premi Nacional de Televisió. Amb més de 500 emissions i 13 anys en antena, es reconeix la fidelitat del programa a la seva tasca divulgativa i de servei públic amb uns continguts rigorosos i de qualitat.
 
-          Salvador Cot, Premi Nacional de Mitjans d’arrel digital. S’ha valorat la seva tasca al capdavant de l’edició digital del diari Avui i de Nació Digital, mitjans que sota la seva direcció van assolir el lideratge en el rànquing d’audiència dels digitals en català. Actualment, Cot dirigeix El Singular Digital.
 
-          Canal Reus TV, Premi Nacional de Mitjans de proximitat. És una de les televisions locals de referència a Catalunya. Aquesta televisió va néixer el 1998 per iniciativa d'un col·lectiu de tretze socis, professionals del periodisme i la comunicació formats a Reus i el Camp de Tarragona, entre els quals es troben Andreu Buenafuente, Carles Francino, Josep Maria Martí o Josep Maria Girona.
 
-          Agustí de Uribe-Salazar, Premi Nacional de Publicitat. Pioner de les Relacions Públiques a l’Estat espanyol i amb 50 anys d’exercici professional, és president de Gabinet Uribe des de 1977. Ha estat president de l’Agrupación Española de Relaciones Públicas (AERP); fundador i president de l’Asociación de Empresas Consultoras en Relaciones Públicas y Comunicación (ADECEC), patronal del sector, i fundador i primer vicedegà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, entre altres.
 
Els Premis van ser creats l'any 1999 amb motiu dels 75 anys del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, o a la trajectòria professional, institucional o empresarial que hagi destacat, en el seu conjunt. Tenen caràcter honorífic i no comporten dotació econòmica.
 
El jurat està presidit pel secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, i el formen el president del Consell Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher; la directora de Comunicació de la Diputació de Barcelona, Mònica Fulquet; el degà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Ton del Pozo; l’exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; la membre del Comitè Executiu de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en Català Helena Solà, i el doctor i professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna de la URL Josep Lluís Micó.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia