·       La presentació s’emmarca en la jornada ‘China, the Digital Economy and the EU Investment plan’, organitzada pel Comitè de les Regions i l’associació ChinaEU, que tindrà lloc el 4 de juny a la seu del Comitè de les Regions.
 
·       El workshop té per objectiu donar a les regions i ciutats europees l'oportunitat de presentar els seus projectes TIC més innovadors a potencials inversors de la Xina.
 

·         El Govern català ha estat convidat a participar-hi pel president del Comitè de les Regions, Markku Markkula.

 
 
La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI), presentarà demà dijous a Brussel·les l’estratègia smart del Govern català, smartCAT, davant d’una destacada missió d’inversors del món financer i TIC de la Xina.  La presentació s’emmarca en la jornada “China, the Digital Economy and the EU Investment plan”, un workshop organitzat pel Comitè de les Regions i l’associació ChinaEU que tindrà lloc a la seu del Comitè de les Regions.
 
El workshop té com a objectiu donar a les regions i ciutats europees l'oportunitat de presentar els seus projectes més innovadors en infraestructures i serveis digitals davant d’una audiència de potencials inversors del món financer de la Xina, i permetre una millor intercanvi de pràctiques entre la indústria TIC europea i xinesa. El Govern català ha estat convidat a participar en aquest acte pel president del Comitè de les Regions, Markku Markkula, qui ja va destacar el lideratge de Catalunya com a regió pionera en smart cities i innovació durant la presentació que la Generalitat va fer de l’estratègia smartCAT el passat mes d’abril a Brussel·les.
 
La sessió comptarà amb les conferències magistrals de Yang Yanyi, Cap de Missió de la Xina davant la UE, i Markku Markkula, President del Comitè de les Regions,  i amb ponències de representants d'alt nivell de la Comissió Europea, del Banc Europeu d'Inversions, dels bancs i institucions financeres xineses i de la indústria de les TIC.
 
ChinaEU és una associació internacional de negocis amb seu a Brussel·les i una oficina de representació a Pequín, destinada a intensificar la cooperació, el comerç i les inversions en productes i serveis digitals. És una associació público-privada de màxim nivell que compta amb la vinculació dels principals actors d'Internet, operadors de telecomunicacions i empreses d'alta tecnologia de la Xina i la UE, juntament amb funcionaris d’alt nivell i els reguladors de les institucions europees i el Govern xinès.
 
El Pla Juncker -o pla d’inversions de  la UE en sectors clau de l’economia, com el digital- és una gran oportunitat per a Europa per rellançar les inversions estratègiques en infraestructures de telecomunicacions i serveis digitals avançats. Alhora, també és una gran oportunitat per augmentar els nivells de les inversions xineses a l'economia europea i fomentar les aliances tecnològiques entre el sector de les TIC d'Europa i la Xina.
 
smartCAT, una estratègia puntera
 
Catalunya s’està posicionant al capdavant de les regions europees en polítiques smart, ja que és la primera a comptar no ja amb línies d’actuació en aquest àmbit sinó amb tota una estratègia de país aprovada per Acord de Govern el passat mes d’octubre, l’smartCAT. Així, smartCAT transcendeix les iniciatives puntuals al territori i estén el concepte d’smart city a escala del que la Comissió Europea anomena smart region per desplegar un programa que integri i coordini les iniciatives locals i supralocals, doni suport a les empreses i impulsi iniciatives smart en clau de país.
 
L’estratègia smartCAT està totalment alineada amb l’estratègia de la Comissió Europea “Europa 2020”, i es planteja com a objectiu convertir Catalunya en una smart region de referència internacional que aprofiti l’ús de la tecnologia i la informació digital per tal d’innovar en els serveis públics, impulsar el creixement econòmic i promoure una societat més intel·ligent, sostenible i integradora.